неділя, 04 липня 2010 14:36

Семиноженко був віце-прем"єром завдяки Герман і Азарову - Карасьов

Семиноженко був віце-прем"єром завдяки Герман і Азарову - Карасьов

Відставка віце-прем"єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка може мати як ідеологічний, так і фінансовий характер.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Семиноженко з'явився нізвідки на цю посаду, тому що він не був у ПР. Єдина його відзнака - це наближеність до Азарова. За його відставкою може бути будь-що - фінансова і економічна складова. Дуже великі фінансові потоки  контролює гуманітарний віце-прем"єр. Це гуманітарна допомога, фармакологія, медицина тощо. Можливо, це комусь не сподобалось. "Регіонали" не люблять, коли хтось займається бізнесом під їхнім прикриттям без дозволу", - зазначив Карасьов.

Він припустив, що може бути ідеологічний сценарій цієї відставки. Пов"язаний з тим, що Семиноженко не проводив ту гуманітарну політику, на яку розраховувала нинішня влада.

"Семиноженко не гуманітарій, не ідеолог. Він науковець. Можливо, тут є інтрига пов"язана із суперництвом Табачник-Семиноженко. Воно завжди було протягом всіх урядів, у яких вони працювали. Вони, до речі, змінювали один одного на посадах віце-прем"єра з гуманітарних питань. Чому з'явився Семиноженко на цій посаді, а не Табачник?! Тому що Герман зробила все можливе, щоб Табачник не став віце-прем"єром", - переконаний політолог.

На думку Карасьова, про реальні причини відставки можна буде говорити, коли стане відоме прізвище наступника Семиноженка.

"Очевидно, сьогодні цей антагоністичний трикутник Семиноженко-Герман-Табачник розпадається. Можливо, місце віце-прем"єра для Ганни Герман. Це означатиме, що її віддаляють від Адміністрації президента і від президента самого. Можливо побачимо приклад антагоністичного партнерства між Герман і Табачником. І Герман змусять нести відповідальність за гуманітарний курс уряду", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Семиноженко був віце-прем"єром завдяки Герман і Азарову - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути