понеділок, 25 червня 2012 15:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

На судовому засіданні по справі ЄЕСУ було виконано вказівку Кузьміна - нардеп

На судовому засіданні по справі ЄЕСУ було виконано вказівку Кузьміна - нардеп
Володимир Яворівський переконаний, що судова екпертиза буде керованою. Фото: ukranews.com

Комісія українських медиків, яка обстежить Юлії Тимошенко, буде повністю керована владою.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Яворівський, коментуючи сьогоднішнє судове засідання проти екс-прем'єра у справі ЄЕСУ.

"Вже було все: "підморгування" Кірєєва, коли він нервувався і в нього починався тік, а в апеляційному суді на суддю найшов серцевий напад і навіть викликали швидку. Тут вже новий жанр — суддя просто на просто втік із засідання суду, залишивши все", - розповів нардеп.

Яворівський підкреслив, що почалося все з того, що кілька днів тому заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін оголосив ідею про те, що, мовляв, треба перевірити стан здоров'я Тимошенко і для цього треба створити вітчизняну комісію.

"Сьогодні було зрозуміло, що це був сигнал для суду. Але такого ще не було, щоб заступник генерального прокурора давав вказівку судді. Сьогодні почалася реалізація цього проекту прокуратури: одразу зажадали, щоб створити комісію негайно", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важко передбачити, що буде на судах над Тимошенко 25 і 26 червня, бо влада діє алогічно - Соболєв

"Бютівець" не сумнівається, що ця медична експертиза встановить, що Тимошенко здорова.

"Ясно яким буде висновок, бо ця комісія буде повністю керована, це ж зрозуміло. Тим більше, вона буде сформована із лікарів харківської області. Тобто це будуть керовані абсолютно лікарі, вони напишуть висновок, що Тимошенко здорова і що її можуть доставляти до судового засідання", - пояснив він.

Яворівський також розповів про скляну "кімнату", яку було встановлено у залі засідань: "Нас здивувало те, що в цьому залі суду було спеціально збудовано таку прозору клітку, а в цій клітці покладено  килимок, поставлено вази для квітів і висять дві кітчеві картинки, якісь такі пейзажики, ще б кішечку туди положити чи щось таке".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор вимагає для Тимошенко судово-медичну експертизу

Нардеп переконаний, що цю споруду встановлено для Тимошенко і на наступне судове засідання її вже можуть туди привезти.

Коли суддя залишив засідання, "у залі заговорили про те, що це вже фактично заламано систему, але ні — було зачитано рішення суду", підкреслив Яворівський.

"Бютівець" розповів, що на засіданні були також присутні спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс: "Був Кваснєвський, було дуже багато представників Європарламенту, сиділи поруч із нами. Вони дуже бурхливо це все обговорювали, такого вони не бачили. Вони були до самісінького завершення засідання".

Зараз ви читаєте новину «На судовому засіданні по справі ЄЕСУ було виконано вказівку Кузьміна - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути