пʼятниця, 15 лютого 2019 14:29

На позапланове засідання Ради зберуться віп-гості

На позапланове засідання Ради зберуться віп-гості
Раніше Порошенко анонсував візит Туска в Україну. Фото: censor.net.ua

На позачерговому засіданні парламенту 19 лютого будуть присутні президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і голова Європейської Ради Дональд Туск.

Про це повідомив Андрій Парубій на брифінгу 15 лютого.

"Ми будемо говорити про енергетичну безпеку, про "Північний потік-2", про економічну безпеку, інформаційну безпеку. І про підсумки п'яти років від початку російської агресії. Це буде не голосування, а відкрите засідання.

На цьому урочистому засіданні буде присутній президент Петро Порошенко. Він як головнокомандувач зможе говорити і про захист України в той період, і про масштабні загрози Путіна. І прем'єр-міністр обов'язково буде присутній на цьому засіданні. Також у заході візьме участь голова Європейської Ради Дональд Туск. Ми запросимо і силовиків, які організовували оборону України", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців не вважають Росію агресором

У березні 2014-го року Росія провела референдум в Криму, на якому нібито більшість жителів Криму проголосували за "приєднання до Росії". ЄС, США та Україна назвали дії РФ анексією. Після захоплення Криму Росія окопувала Луганську і Донецьку області.

27 січня 2015-го року Верховна Рада визнала Росію країною-агресором. Датою початку агресії з боку РФ визначили 20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «На позапланове засідання Ради зберуться віп-гості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути