четвер, 21 липня 2022 13:19

На посаду генпрокурора претендує люстрований ексзаступник Єрмака – ЗМІ

На посаду генпрокурора претендує люстрований ексзаступник Єрмака – ЗМІ
Олег Кіпер може стати генеральним прокурором. Фото: kyiv.gp.gov.ua

На посаду генерального прокурора України розглядають прокурора Києва, колишнього позаштатного радника голови Офісу президента Олега Кіпера.

Про це анонімно розповіли в команді президента, стверджує "Українська правда".

"Симоненко близький в першу чергу до Татарова. А от Кіпер – напряму в хороших стосунках з Андрієм Борисовичем (Єрмаком. – Gazeta.ua). Плюс, на відміну від Симоненка, під Кіпера буде легше знайти голоси в парламенті", ­– пояснив неназваний співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова відповіла Зеленському

Кіпер працює в органах прокуратури з 2001 року. 9 червня 2020 року тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова призначила Кіпера на посаду заступника прокурора Києва.

До цього Кіпера люстрували – у вересні 2019 року. Однак Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду. Пояснив це тим, що люстрація Кіпера була безпідставною, а причетність до узурпації влади президентом-втікачем Віктором Януковичем – не встановлена.

ЗМІ повідомляли про спільний бізнес дружин Кіпера та Сергія Кізя, колишнього заступника генпрокурора Юрія Луценка. Розслдіувачі стверджували повідомляли, що Кізь їздить на машині Кіпера –BMW X5 2010 року.

17 липня президент Володимир Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурора і поклав виконання обов'язків генерального прокурора на її заступника Олексія Симоненка. 19 липня парламент звільнив Венедіктову.

Замінити Венедіктову можуть Олексій Симоненко, який зараз виконує обов'язки генпрокурора, або народний депутат Андрій Костін, за даними УП. Венедіктову можуть призначити послом України в Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «На посаду генпрокурора претендує люстрований ексзаступник Єрмака – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути