понеділок, 14 травня 2012 06:20

На північ Лівану введені війська для придушення міжконфесійних зіткнень

На північ Лівану введені війська для придушення міжконфесійних зіткнень
Фото: obozrevatel.com

До ліванського міста Триполі спрямовано елітні підрозділи армії. Таке рішення прем'єр-міністр Лівану ухвалив після того, як у місті загострилися збройні сутички між алавітами – одновірцями Башара Ассада, та сунітами – противниками сирійського режиму.

Ісламісти обстрілюють одне одного з гранатометів та автоматів. МВС Лівану повідомило про 3-х загиблих. Міжконфесійне протистояння триває в Триполі більше року, від початку придушення демонстрацій у Сирії.

У перестрілці, що сталася в суботу між правоохоронцями та ісламістами, загинув один поліцейський. Активісти радикального угруповання вимагали звільнити їхнього спільника, затриманого за підозрою у терористичній діяльності на території Сирії.

На кордоні між двома країнами посилено контроль. Прикордонники вже кілька разів конфісковували великі партії зброї, що їх суніти намагалися доправити до Сирії для підтримки загонів сирійської опозиції.

 

Зараз ви читаєте новину «На північ Лівану введені війська для придушення міжконфесійних зіткнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути