четвер, 26 квітня 2012 16:51

10 сирійців загинули внаслідок потужного вибуху у місті Хама

10 сирійців загинули внаслідок потужного вибуху у місті Хама
Париж закликав обговорити можливість застосування силиФото: bigpicture.ru

Із сирійського міста Хама надходять суперечливі відомості про потужний вибух, який стався в четвер уранці й забрав життя кількох десятків осіб.

Як стверджують місцеві правозахисники, внаслідок артилерійського обстрілу декілька будинків у районі Маша ат-Тайяр в південній частині міста було повністю знищено, через що загинули близько 70 осіб.

У свою чергу, державне телебачення Сирії повідомляє про загибель лише 16 осіб, і не мирних жителів, а, за словами влади, "екстремістів", убитих при вибуху на одному з секретних заводів з виробництва вибухівки.

Ні ті, ні інші повідомлення в даний момент неможливо підтвердити або спростувати, оскільки уряд країни обмежує роботу іноземних засобів масової інформації.

Тимчасом в Інтернеті в четвер з'явився відеозапис, на якому нібито можна побачити, як співробітники органів безпеки Сирії живцем ховають одного з антиурядових активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В результаті бомбардування Хомса загинули іноземні журналісти

На кадрах видно, як чоловіка, який благає про помилування, засипають землею, аж поки він не замовкає. Військовослужбовці при цьому усіляко проклинали жертву, звинувачуючи його у продажу арабським телеканалам матеріалів, що компрометують владу.

Зазначимо, що представники міжнародного співтовариства і правозахисники заявляють, що Дамаск не виконує положення мирного плану, зокрема не виводить важку техніку з вулиць сирійських міст і продовжує обстріл прибічників опозиції.

У середу Париж закликав Раду Безпеки ООН обговорити можливість застосування сили задля встановлення миру в Сирії, якщо офіційний Дамаск не виконуватиме нещодавно схвалений план врегулювання конфлікту.

"Ми не можемо дозволити Дамаску обманювати нас", - сказав глава МЗС Франції Ален Жюппе.

Вимоги Франції підтверджують те, що вона вже не вважає адекватним мирний план Аннана, і сигналізують про намір зайняти агресивнішу позицію.

Проте на цьому етапі подібний підхід, очевидно, не має жодних шансів на успіх.

Нагадаємо, що 20 березня 2011 року Франція завдала першого удару по об'єктах у Лівії.

Зараз ви читаєте новину «10 сирійців загинули внаслідок потужного вибуху у місті Хама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути