понеділок, 09 квітня 2012 21:28

У Сирії за день були вбиті більше 100 людей

У Сирії за день були вбиті більше 100 людей
Урядові війська атакували позиції повстанців. Фото: lenta.ru

Понад 100 людей загинули в Сирії 9 квітня в результаті атак урядових військ на позиції повстанців. Як повідомляє Agence France-Presse з посиланням на дані правозахисних організацій, в числі загиблих 19 співробітників сирійських сил безпеки і вісім повстанців, інші вбиті були мирними жителями.

Основні зіткнення відбувалися в провінції Хама в центрі країни. Вдень сирійські війська провели збройну операцію в місті Латамна, після чого вступили в бій з бунтівниками в населеному пункті Кфар Зейфа. За даними правозахисників, підтримку з повітря військовим надавали вертольоти.

Вранці 10 квітня закінчується термін, коли сирійські війська повинні покинути бунтівні міста відповідно до плану мирного врегулювання, запропонованим Кофі Аннаном і схваленим Башаром Асадом. Тим часом, вже після узгодження плану сирійська влада заявила, що виведення військ буде здійснено тільки за наявності письмових гарантій від повстанців про припинення вогню. Лідери заколотників, в свою чергу, такі гарантії дати відмовилися, що поставило мирний план під загрозу зриву.

Про початок виведення військ з бунтівних міст сирійський уряд повідомив ще 3 квітня. Опозиція, в свою чергу, заявляла, що ця інформація не відповідає дійсності, а з міст країни продовжували надходити повідомлення про збройні сутички. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун 7 квітня закликав владу Сирії не допускати зростання насильства в країні в останні дні перед оголошеним дедлайном.

Протистояння між прихильниками і противниками Башара Асада в Сирії триває з березня 2011 року. За даними ООН, жертвами конфлікту стали не менше дев'яти тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії за день були вбиті більше 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути