субота, 18 лютого 2012 16:44

Спецтема: Арабські революції

У Сирії військові відкрили вогонь по похоронній процесії

У Сирії військові відкрили вогонь по похоронній процесії

Сирійські військові 18 лютого відкрили вогонь по похоронній процесії в Дамаску, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на представника сирійської опозиції. За словами співрозмовника агентства, поліція також застосувала для розгону сльозогінний газ.

За даними Reuters, в результаті стрілянини щонайменше чотири людини були поранені, в той час як AFP повідомляє про кілька загиблих. Точних даних про їх кількість немає.

За словами активістів опозиції, в процесії беруть участь від 15 до 30 тисяч людей, що робить її однією з найчисленніших демонстрацій проти режиму Башара Асада в Дамаску. Активісти беруть участь в похоронах трьох молодих людей, убитих напередодні під час демонстрації проти влади в столиці Сирії.

Масові демонстрації з вимогою відставки Асада пройшли 17 лютого не тільки в Дамаску, а й у багатьох містах Сирії. Влада спробувала розігнати учасників цих акцій протесту; крім трьох загиблих в сирійській столиці в інших містах декілька демонстрантів були поранені.

Протистояння сирійської влади і опозиції триває майже рік і супроводжується регулярними збройними зіткненнями. В останні кілька тижнів влада Сирії посилила боротьбу з противниками режиму і, зокрема, веде проти них бої в місті Хомс, використовуючи артилерію і бронетехніку. Штурм Хомса почався в перших числах лютого, за попередніми даними, з тих пір в місті було вбито 400 людей, близько 1800 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії військові відкрили вогонь по похоронній процесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути