четвер, 10 травня 2012 12:29

Десятки сирійців стали жертвами подвійного теракту в Дамаску
6

Фото: Фото: Reuters

В результаті двох вибухів, здійснених невідомими на півдні Дамаска 10 травня, загинули десятки людей, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на місцеве державне телебачення та очевидців.

Теракти сталися вранці, коли люди прямували на роботу і вели дітей до школи. Цим пояснюється велика кількість жертв.

Точне число вбитих поки невідомо, оскільки багато тіл виявилися буквально розірвані на частини. У районі вибухів згоріло безліч машин, в навколишніх будинках вибило вікна. За словами фотографа агентства, на місці одного з вибухів утворилася воронка діаметром в три метри.

Разом з тим, як повідомляє "Інтерфакс", під час вибухів загинули понад 40 осіб. Крім того повідомляється, що понад 170 осіб отримали поранення.

Представники сирійської опозиції оголосили, що вибухи були зроблені на базі урядових сил. При цьому вони не стали брати на себе відповідальність за подію. Влада, проте, звинуватила повстанців.

Останнім часом терористи все частіше проводять свої акції в сирійській столиці. Так, 6 травня троє солдатів були поранені в результаті вибуху. В кінці квітня в Дамаску пройшла ціла серія терактів, в результаті яких було вбито безліч людей. Відповідальність на себе взяли місцеві радикальні ісламісти.

У Сирії з березня минулого року триває повстання проти режиму президента Башара Асада. За оцінками правозахисників, за цей час в країні було вбито більше 12 тисяч осіб.

 

Зараз ви читаєте новину «Десятки сирійців стали жертвами подвійного теракту в Дамаску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути