Ексклюзиви
середа, 05 січня 2011 11:39

На пам'ятник Бандері у Львові виділили 600 тисяч

На пам'ятник Бандері у Львові виділили 600 тисяч

Депутати фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській обласній раді пропонують зменшити витрати бюджету і зекономлені кошти виділити на завершення будівництва пам'ятника лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері у Львові.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода", на сесії Львівської облради у вівторок глава фракції цієї політсили Ірина Сех запропонувала зменшити на 200 тис. грн видатки, передбачені для управління комунального майна облради, а також на 200 тис. грн зменшити фінансування на підвищення кваліфікації державних службовців.

У свою чергу голова Львівської облради Олег Панькевич виступив з пропозицією зменшити на 200 тис. грн видатки на утримання апарату облради і направити ці кошти на завершення будівництва пам'ятника Бандері.

Депутати підтримали ці пропозиції. Таким чином, у бюджеті області на 2011 рік закладено 600 тис. грн на пам'ятник лідерові ОУН, який будують з 2003 року.

Бандера народився 1 січня 1909 в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області в сім'ї греко-католицького священика. З 1940 року очолив Організацію українських націоналістів. 15 жовтня 1959 у Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський пострілом із спеціального пістолета (стріляв ампулами з ціаністим калієм) вбив Бандеру. Він похований на кладовищі у Мюнхені.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На пам'ятник Бандері у Львові виділили 600 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути