неділя, 31 жовтня 2010 11:51

На Одещині комісія зіпсувала усі бюлетені

На Одещині комісія зіпсувала усі бюлетені

Спостерігачі фіксують перші порушення на виборах в Одеській області.

За інформацією Одеської обласної організації Комітету виборців України в неділю, на дільницю № 343 в Одесі не довезли 484 бюлетеня, призначених для виборів до Одеської обласної ради.

"На дільниці зареєстровано 1984 виборця, при цьому 1500 бюлетенях", - відзначає облКВУ.

Одна з виборчих дільниці в Одесі (на вул. Дворянській, 2) відкрився тільки до 9.00, тобто на годину пізніше визначеного часу.

Крім того, як повідомила координатор моніторингу "ОПОРА" в Одеському регіоні Віра Грузова, на дільниці № 119 в Одесі на всіх бюлетенях не проставлено номер ділянки.

"Спостерігач зафіксував, що члени комісії вручну при видачі бюлетенів будуть ставити номер ділянки. Подібні помилки можуть привести до того, що бюлетені на даній ділянці можуть бути при підрахунку визнані недійсними", - зазначила Віра Грузова.

У свою чергу, в партії "За Україні" заявили, що на одній з виборчих ділянок в Одеській області знищили всі бюлетені.

За словами голови Котовської міської організації партії "За Україну" Віталія Левицького, напередодні з виборів зійшов один з кандидатів у депутати по багатомандатному виборчому округу до міської ради.

Водночас, виборча комісія прийняла рішення викреслити його прізвище з бюлетеня.

Віталій Левицький вбачає в цьому наміри навмисне зіпсувати виборчі бюлетені, оскільки комісія, відповідно до закону, повинна поставити печатку "вибув" навпроти прізвища кандидата.

"Будь-які позначки на бюлетені, крім тих, які встановлені законом, є підставою для визнання його недійсним. А у виборчій комісії просто взяли ручки і покреслили бюлетені, замість того, щоб поставити штамп "вибув", - зазначив Віталій Левицький.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині комісія зіпсувала усі бюлетені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути