середа, 16 січня 2019 14:36

На нардепа завели справу

На нардепа завели справу
НАБУ відкрило провадження проти нардепа з "Батьківщини" Ігоря Луценка. Фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро відкрило провадження щодо народного депутата Ігоря Луценка за статтею "декларування недостовірної інформації". Про це повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, матеріали якого лягли в основу кримінального провадження.

Луценко був клієнтом збанкрутілого банку "Київська Русь", повідомляє LB.ua

У березні 2015-го, за день до введення до банку тимчасової адміністрації, коли банківські платежі вже не проводилися і вкладники не мали доступу до своїх грошей, нардеп перевів 750 тис. грн із власного рахунку на рахунок головного бухгалтера банку, повідомили у фонді.

Там вважають, що нардеп скористався інсайдерською інформацією та "поспішно вивів власні кошти напередодні введення тимчасової адміністрації".

Також у Фонді заявили, що якщо головбух банку повернула Луценкові гроші готівкою, він повинен був вказати їх у своїй електронній декларації, але їх там немає.

А якщо не повернула, то гроші повинні були знайти відображення в її декларації фізичної особи.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб — установа, що виконує спеціальні функції у сфері гарантування вкладів фізичних осіб і виведення неплатоспроможних банків із ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жебрівський відмовився від крісла аудитора НАБУ

Раніше генпрокурор Юрій Луценко відхилив подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про зняття недоторканності з народного депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Ярослава Дубневича.

Зараз ви читаєте новину «На нардепа завели справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути