понеділок, 14 січня 2019 15:12

Луценко відхилив подання на нардепа з фракції Порошенка

Луценко відхилив подання на нардепа з фракції Порошенка
Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради по мажоритарці. Фото: Олег Федонюк

Генпрокуратура повернула до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання про зняття недоторканності з народного депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Ярослава Дубневича.

"Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам регламенту ВР", - написала у Facebook речник генпрокурора Лариса Сарган.

У поданні є твердження про організацію Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, "які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані", пояснили у ГПУ.

Генпрокуратура пропонує САП доопрацювати текст подання "з метою усунення низки недоліків, підкріплення його відповідними доказами та виправлення тверджень, які не відповідають законодавству".

"Після усунення таких недоліків подання буде підписане генпрокурором та направлене до Верховної Ради", - резюмувала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Десь до 10 мільйонів гривень" - нардепи розповіли про "скромні" доходи за рік

Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Обиралися у мажоритарних округах на Львівщині. Перший очолює комітет із питань транспорту.

Дубневичі володіють корпорацією з будівництва залізничних колій, Самбірським керамзитовим заводом, Рівненським заводом надміцних залізобетонних конструкцій, мисливським господарством. 2016-го Укрзалізниця закупила у компаній нардепів виробів на 1 млрд грн, за словами міністра транспорту Володимира Омеляна.

Зараз ви читаєте новину «Луценко відхилив подання на нардепа з фракції Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути