четвер, 17 січня 2013 16:52

На Львівщині зірвані проміжні вибори: саботаж місцевої влади

На Львівщині зірвані проміжні вибори: саботаж місцевої влади
Оксана Дащаківська каже, що влада зриває вибори. Фото: galinfo.com.ua

На 27 січня на Львівщині, згідно закону, були призначені проміжні вибори. Після парламентських сім депутатів обласної ради пішли у Верховну, тому їх місця по округах мають замінити інші люди. На довибори потрібно було 7 млн. грн. Проте обласна влада не хоче віддавати таких коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деякі опозиціонери не хочуть перевиборів у п'яти округах

"Голова бюджетної комісії облради натякав, що рада може обійтися і без цих депутатів, - говорить голова обласної організації "Комітет виборців України" Оксана Дащаківська. - Я б ніколи не сподівалася такого від львівської влади. Не їм вирішувати, бути виборам чи ні. Є закон".

Обласна адміністрація пообіцяла виділити з резервного фонду 300 тис. грн. Проте лише на друк бюлетенів треба 360 тис. Решта грошей - на їх доставку, роботу комісій і зарплати їх членам. Обласна виборча комісія буде подавати до суду на обласну владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів пророкують вирішення проблеми перевиборів на 5 округах найближчим часом

"У законі навіть не передбачено такої статті, як діяти, коли немає коштів. Тому важко визначити, що робити. Суд має встановити і дату, коли вибори відбудуться".

Дащаківська пояснює, що обласна рада діє протизаконно. Зриваючи вибори, вона порушує виборче право 400 тисяч виборців у семи округах. А також право бути обраними 51 кандидата, які зареєструвалися.

"Це саботаж влади. Якщо "свободівці" бояться, що їх становище хитке і вони можуть не отримати "своїх" депутатів, то це просто смішно. Сім депутатів не так позначаться на їх рейтингу".

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині зірвані проміжні вибори: саботаж місцевої влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути