вівторок, 02 жовтня 2012 15:57

На Львівщині виборців підкуповують поїздками до святих місць - "ОПОРА"

На Львівщині виборців підкуповують поїздками до святих місць - "ОПОРА"
Олександр Неберикут говорить, що на Львівщині кандидати намагаються підкреслити свою опозиційність. Фото: opora.lviv.ua

На даний час адмінресурс на Львівщині працює не на повну систему.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив аналітик компанії спостереженні громадської мережі "Опора" Олександр Неберикут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провладний кандидат агітує за себе за допомогою адмінресурсу

"Тобто явної підтримки певних провладних кандидатів немає. Але ситуація може різко змінитися за цей останній місяць до виборів. Що ж до підкупу виборців, то ця процедура здійснювалася за пів року до початку виборчої кампанії. Переважно, це був непрямий підкуп населення. Найбільш поширений серед кандидатів хід — будівництво дитячих майданчиків. Також вони передають школам комп'ютери, міняють вікна, купують спортивну форму та інвентар. Крім того, добре на виборців діють різні прощі та поїздки до святих місць. Кандидати у депутати часто організовують такі поїздки", - зазначив він.

Водночас координатор спостереження за парламентськими виборами у Львівській області Андрій Дутчак повідомив про ряд порушень та чорний піар між кандидатами у Верховну Раду по мажоритарці.

"Кожен кандидат хоче показати свою виняткову опозиційність до теперішньої влади, щоб зібрати більше голосів, - сказав він. - Через це очорнюють своїх конкурентів. Так в округу Тараса Стецьківа з'явилися листівки, на яких йому приписують співпрацю із Партією регіонів. В окрузі №117 кандидати Дмитро Добродомов і Михайло Хміль у відкриту очорнюють один одного. Про Тетяну Чорновіл видали цілу газету, де обливають її брудом. Також деякі кандидати приписують собі певні здобутки, які здійснювалися в межах державних і локальних програм. До таких належить кандидат від "Свободи" і депутат облради Ірина Сех".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо людина бере гроші за голос, то стає співучасником злочину

Представники "Опори" заявили, що відкритої фальсифікації провести під час виборів владі не вдасться. Адже до Львівщини буде найбільше прикута увага західної громадськості. Проте, підмінити результат влада може через систему "Вибір-2012".

"Каруселей та вкидання бюлетнів точно не буде, - повідомив Неберикут. - Зараз багато ДВК та ОВК мають масу проблем. Деякі з них сформувалися із запізненням. Окрім того в кожного є проблеми із матеріально-технічною базою. Десь непридатні приміщення, несправні комп'ютери, факси, принтери. В день виборів це може спричинити черги. Гірше — невизнання виборів на певних дільницях. Багато питань залишає система "Вибір-2012". Скоріш за все, саме через неї влада зможе провести фальсифікації".

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині виборців підкуповують поїздками до святих місць - "ОПОРА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути