Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2011 10:40

На Львівщині сільський голова поставив Януковичу ультиматум

На Львівщині сільський голова поставив Януковичу ультиматум

Голова села Теляж Сокальського району Львівської області Ярослав Кравченко надіслав листа з ультиматумом президенту України.

Він вимагає підвищити українцям зарплату до 20 тисяч гривень та повернути плату за компослуги на рівень 2004 року. Якщо президент не виконає озвучені вимоги, Кравченко погрожує зібрати в райцентрі мітинг, та ініціювати похід на Київ, щоб домогтися відставки діючої влади.

"Країна доведена до краю. Прийшла весна, і селяни, які вже вдруге довірили мені керувати сільрадою, приходять і плачуться. Навіть не мають грошей, щоб засіяти поле. Мішок добрив – 200 гривен. А всі ж старші люди пам?ятають час, коли він коштував 7-10 гривень", — пояснив у коментарі Gazeta.ua Ярослав Кравченко.

Сільський голова каже, що обурений сучасним станом освіти і медицини. Зазначає, що ще пам?ятає час, коли в школі за державні гроші закупляли портфелі, зошити та ручки. Кравченко вважає, що так має бути і зараз.

Він зазначив, що отримав інформацію, про плани Януковича змінити конституцію, де офіційно відмінить всі соціальні гарантії.

„В конституції буде зазначено ледь не дослівно: Освіта-за гроші, безплатна медицина – забудьте, пенсію беріть де хочете", — сказав Кравченко.

Сільський голова вимагає, щоб президент офіційно заявив про відмову від зміни конституції, і оприлюднив програму, за якою він планує поетапно виконувати всі інші вимоги ультиматуму. Лише за такої умови керівник сільради відмовиться від ідеї вести людей на Київ.

Т Е Л Я З Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А
СОКАЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

80015, Вул. Ланковецька, 56 а с. Теляж Сокальського р-ну Львівської обл
25  березня 2011 року вих. №  95/02-21
Президенту України, Кабінету міністрів України, Верховній Раді України.

УЛЬТИМАТУМ

Враховуючи постійне невиконання та порушення вище заголошеними Конституційних норм України щодо:
- безоплатності та все доступності у сфері освіти та медицини;
- права кожного громадянина України на працю та заробіток;
- невідповідності пенсій та зарплат реальному прожитковому мінімуму;
- соціального захисту на випадок безробіття;
- доступності до природних ресурсів України;
- гідних умов життя громадян України;

передбачаючи реальну загрозу узурпації влади олігархічними кланами,

ВИМАГАЄМО:

1.   Негайно припинити всі спроби будь-яким чином змінити Конституцію України.
2.   Негайно привести всі нормативно-правові акти у відповідність до Конституції.
3.  Розпочати процес повернення у власність та адміністративне управління Держави стратегічних та важливих об'єктів, заводів і фабрик, чим забезпечити створення до 2012 року затребувані робочі місця та реальне наповнення Державного бюджету.
4.  Розпочати процес з забезпечення та отримання громадянами України до 2012 року пенсій та зарплат не нижче Європейських – 2,5 тисячі доларів – 20 тисяч гривень станом на сьогоднішній день.
5.  До початку реалізації пункту 4 негайно забезпечити громадян України - в тому числі селян, членів ОСГ - отриманням соціального захисту з тимчасового безробіття.
6.  До початку реалізації пункту 4 повернути ціни на український газ та електричну енергію для населення, квартплату та компослуги - до рівня 2004 року.
7.   Забезпечити негайно та у повному об'ємі: права громадян на безоплатність та вседоступність у сферах освіти (в тому числі – у вищих навчальних закладах) та медицини, задоволення реальних потреб установ освіти та медицини.
8.   Забезпечити негайно та у повному обсязі розподіл відповідної частини доходу  державного бюджету на ремонти доріг державної та комунальної власності кожній дорозі, яка потребує ремонту – а не окремо взятим об'єктам – пропорційно до площі даних доріг.

Термін виконання дійсного ультиматуму – до 1 травня 2011 року.

У разі невиконання вимог дійсного – 3 травня 2011 року Телязькою сільською радою Сокальського Району Львівської області буде ініційовано мітинг у районному центрі – м. Сокаль Львівської області – з приводу організації та проведення пішого маршу на Київ

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині сільський голова поставив Януковичу ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути