четвер, 16 травня 2019 15:35

На Лещенка завели кримінал

На Лещенка завели кримінал
Нардепа Сергія Лещенка підозрюють у корупції. Фото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара народним депутатом Сергієм Лещенком, його викличуть на допит. Про це повідомляє САП у Facebook.

"Згідно опублікованої в ЗМІ інформації, народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме впливу на посадових осіб органів влади та правоохоронних органів і формування необхідних суспільних думок у медіа-просторі", - сказано у повідомленні.

Досудове розслідування доручено Національному антикорупційному бюро, а САП вестиме процесуальне керівництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лещенко вимагає від Луценка подання на себе

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив нардепа Сергія Лещенка у розголошенні матеріалів досудового слідства з так званої "чорної каси" Партії регіонів, яка призвела до втручання у вибори президента США 2016-го. За словами Луценка, парламентаря викличуть на допит до Генпрокуратури.

У травні 2016-го Лещенко оприлюднив дані про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії 2012-го.

У документах фігурував Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу Дональда Трампа через скандал із "чорною бухгалтерією".

Зараз ви читаєте новину «На Лещенка завели кримінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути