Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2019 17:32

Лещенко вимагає від Луценка подання на себе

Лещенко вимагає від Луценка подання на себе
Фото: УНІАН

Народний депутат Сергій Лещенко закликав генпрокурора Юрія Луценка внести до Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності для якнайшвидшого розслідування можливого розголошення матеріалів слідства у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Із такою заявою Лещенко виступив перед будівлею Верховної Ради.

"Вимагаю від генпрокурора Луценка сьогодні негайно, якщо не може сьогодні, завтра, до кінця тижня внести подання і зняти з мене депутатську недоторканність, провести це розслідування в максимально стислі терміни і припинити використовувати цю справу як засіб збереження ним влади на посаді генерального прокурора", - заявив Лещенко.

Він наголосив, що чекає на допит і хоче, щоб його провели у прямому ефірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Трампа назвав Зеленського ворогом

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив нардепа Сергія Лещенка у розголошенні матеріалів досудового слідства з так званої "чорної каси" Партії регіонів, яка призвела до втручання у вибори президента США 2016-го. За словами Луценка, парламентаря викличуть на допит до Генпрокуратури.

У травні 2016-го Лещенко оприлюднив дані про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії 2012-го.

У документах фігурував Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу Дональда Трампа через скандал із "чорною бухгалтерією".

Зараз ви читаєте новину «Лещенко вимагає від Луценка подання на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути