четвер, 17 листопада 2022 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На лаві підсудних мають опинитися і замовники – Зеленський про вирок у справі МН17

На лаві підсудних мають опинитися і замовники – Зеленський про вирок у справі МН17
Президент Володимир Зеленський прокоментував вирок Гаазького суду у справі МН17. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував вирок Гаазького суду у справі щодо знищення літака MH17 та вбивства 298 його пасажирів.

Він наголосив, що потрібно, аби на лаві підсудних опинилися й замовники. Про це глава держави написав у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над Путіним і рештою верхівки Кремля: Чехія зробила заяву

"Важливе рішення суду в Гаазі. Перші вироки винним у збитті MH17. Але необхідно, щоб на лаві підсудних опинилися й замовники, бо відчуття безкарності веде до нових злочинів. Маємо розвіяти цю ілюзію. Покарання за всі російські звірства – і тодішні, і нинішні – буде неминучим", – зазначив Зеленський.

У четвер, 17 листопада, Гаазький суд визнав громадян Російської Федерації Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та українця Леоніда Харченка винними у катастрофі рейсу MH17. Суддя заявив, що звинувачення проти Гіркіна, Дубінського та Харченка вважаються доведеними. Їх визнали винними у вбивстві 298 разів – кожного пасажира та члена екіпажу МН17.

Гіркіна, Дубінського й Харченка засудили до довічного ув'язнення у справі про збиття малайзійського літака рейсу MH17 у 2014 році в Донецькій області.

17 липня 2014 року авіалайнер "Малайзійських авіаліній" виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура. Boeing-777 збили неподалік Тореза Донецької області. Загинули 298 пасажирів і 15 членів екіпажу.

У серпні 2014-го була створена спільна слідча група, в яку увійшли представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

За даними слідства, пасажирський борт збили ракетою, випущеною з російської установки "Бук", яка належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

Кримінальний судовий процес у справі розпочався у березні 2020 року у Нідерландах.

Зараз ви читаєте новину «На лаві підсудних мають опинитися і замовники – Зеленський про вирок у справі МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути