вівторок, 30 жовтня 2012 14:13

На Херсонщині теж тягнуть з підрахунком: Самойлик і Журавко програють самовисуванцю

На Херсонщині теж тягнуть з підрахунком: Самойлик і Журавко програють самовисуванцю
На Херсонщині несподівано вирвався вперед самовисуванець. Фото: vgolos.com.ua

Діючі народні депутати комуністка Катерина Самойлик та "регіонал" Олексій Журавко за попередніми даними програють самовисуванцю Федору Негою у виборчому окрузі №186 на Херсонщині. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив голова обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" вимагає від ЦВК та ГПУ негайної реакції на порушення

"Згідно протоколів виборчих дільниць Федір Негой перемагає з великим відривом, випереджаючи основних суперників на 8-9 тисяч голосів, - розповідає правозахисник. - Але окружна виборча комісія гальмує здачу протоколів, через що виникає нездорова ситуація".

На думку Бєлого, перемогу незалежного кандидата зумовили дві причини.

"По-перше, люди вже не хочуть голосувати за "регіоналів" і комуністів і обирають третій шлях. Їм потрібен більш толерантний, конструктивний обранець, не пов'язаний із владою. Негой має велику популярність у мешканців Цюрупинського району як директор найбільшого оптового ринку в Копанях. Але переломний момент настав за 10 днів до голосування, коли на ринок приїхали податківці нібито з плановою перевіркою. За ними нагрянули слідчі з обласного управління боротьби з економічною злочинністю. Вони пред'явили рішення Суворовського райсуду Херсона з ордером на обшук службових і нежитлових приміщень Федора Негоя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Веб-камери не працювали на 6% виборчих дільниць - спостерігачі

За словами правозахисника, робота ринку була заблокована.

"Це довело ситуацію до вибуху, адже селяни у ці останні теплі дні намагаються реалізувати свою продукцію. Виникла стихійна акція протесту, в якій рушійною силою стали жінки. Вони ледь не кидалися на слідчих, через що правоохоронці змушені були для власної безпеки викликати автоматників. Кілька сотень людей перекрили кримську трасу. В село терміново виїхали голова райради та керівник райадміністрації, щоб заспокоїти людей. Але вже було пізно. Недарма майже 3 тисячі виборців Копанів віддали голоси Негою. Їх активно підтримали жителі Цюрупинського і Скадовського районів. До того ж, влада перестаралася з адмінресурсом, агітація за Партію регіонів усіх дістала", - резюмує Дементій Бєлий.

У Цюрупинському виборчому окрузі №186 балотувалися 9 кандидатів. Головними фаворитами вважали Катерину Самойлик і Олексія Журавка.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині теж тягнуть з підрахунком: Самойлик і Журавко програють самовисуванцю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути