субота, 07 липня 2012 16:53

На форумі патріотичних сил Ющенко жартував про Бандеру
28

Віктор Ющенко, Юрій Костенко та лідери понад 30 громадських організацій поклали букет квітів до пам’ятника Т. Шевченка.
Фото: Фото: Тарас Подолян
Десяток хлопчиків та дівчаток вишукувались по обидві сторони
Ющенко перехрестився
Екс-президент символічно доторкнувся до пам’ятника
Лідери "Нашої України", УНП та КУН вклонилися пам’ятнику Т.Шевченка

Зранку в субботу, 7 липня, біля Будинку вчителя на вулиці Володимирській багато людей у вишиванках. Саме тут сьогодні проходить форум патріотичних сил України. Всі вони мають згуртуватися під гаслами політичної сили, яку очолить колишній президент України Віктор Ющенко.

Голови Конгресу українських націоналістів, "Нашої України" та Української народної партії разом із лідерами понад 30 громадських організацій мають також підписати декларацію про об'єднання.

Віктор Андрійович запізнюється на півгодини. О 10.30 його чорний "Мерседес" з'являється у парку біля червоного корпусу Національного унівеситету ім. Тараса Шевченка. Десяток хлопчиків та дівчаток вишукувались по обидві сторони пам'ятнику кобзаря. Ющенко разом із лідером УНП Юрієм Костенко та лідером КУН Степаном Брацюнем кладуть великий жовто-блакитнй букет до пам'ятника. Перед ними йдуть маленькі, років по десять, хлопчик та дівчинка у національних костюмах.

Далі пішою ходою натовп з сорока людей йде до Будинку вчителя. Серед них колишній президент, політики, журналісти, люди із прапорами. "Мерседес" їде паралельно ході. За екс-президентом йдуть два охоронці у костюмах.

Лідери політсил зупинилися біля пам'ятника Грушевському та поклали квіти.

"От я кажу цим націоналістам, що Бандера народився на кордоні із Росією", - жартує Ющенко, звертаючись до Віри Ульянченко. Йде до Будинку вчителя.

О 12.10 починається форум. На вулиці спека, у залі немає, чим дихати. Люди махають помаранчевими папками, які їм видали під час реєстрації.

У залі також присутні настоятель Володимирського собору отець Борис. Він сидить поряд із Ющенко. У наступному ряді Ірина Ваннікова, брат екс-президента Петро Ющенко, нардеп Іван Заєць, директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі.

Першим виходить на сцену отець Борис. Всі присутні встають. Отець проголошує промову та передає привітання присутнім від патріарху київського Філарета.

"Тому нехай благословення Боже перебуває з вами", - закінчив виступ о. Борис.

Після нього на сцену йде Віктор Ющенко. Присутні знову встають. Хвилину скандують: "Ющенко, Ющенко".

"Слава героям!", - починає екс-президент.

"Героям слава", - хором відповідає зала.

"В цій залі творилися всі самі цікаві сторінки нашої історії, - Ющенко робить екскурс в минуле. - Як тільки мова заходить про щось українське, у тебе болить сердце. Все, що називається словом "українське" сьогодні під анафемою".

Віктору Андрійовичу аплодують кілька разів, а його фраза "Якщо ти захочешь зберегти Україну- збережи мову" викликає оплески та скандування.

Ющенко цитує письменників та Карла Маркса: "Державною мовою не говорять окупанти, раби та дурні".

"Ми - не хохли і ми - не малороси. Тільки наша солідарність може дати відповіді на соціальні, політичі, економічні завдання, що сьогодні існують в країні. Слава Україні!", - завершує виступ голова практично створеного нового політичного об'єднання.

Зал довго скандує прізвище екс-президента та аплодує. Коли оплески стихають, хтось кричить з балкону "Ганьба!". Президент не звертає уваги. Витирає обличчя паперовим носовичком.

Виступають лідери КУН та УНП, ще декілька людей. За годину форум завершується підписання декларації. Грає бандурист.

Лідери йдуть на імпровізований брифінг на першому поверсі. Хтось голосно кричить "Тиша!". Всі люди навкруги замовкають. Ющенко відповідає на питання. Просить освітити сьогоднішній форум об'єктивно. Стверджує, що він не проти "БЮТ- Батьківщина", а за тих, хто ще не впевнений за кого голосувати. Наразі назва нового політичного об'єднання ще невідома.

Зараз ви читаєте новину «На форумі патріотичних сил Ющенко жартував про Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

188

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути