середа, 07 листопада 2012 00:27

На цих виборах гроші подекуди перемагали навіть адмінресурс – політолог

На цих виборах гроші подекуди перемагали навіть адмінресурс – політолог
Як підкреслив політолог, у багатьох інших округах переміг все-таки адмінресурс і належність до партії влади. Фото: Анатолій БАБАК

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко назвав приклади, коли гроші на цих парламентських виборах перемагали адміністративний ресурс.

"На цих виборах на багатьох округах боролися між собою не тільки влада проти опозиції – це було лише в деяких округах Центральної України, – розповідає він. – А от на Сході й Півдні боролися кандидати від влади між собою. Я б сказав так, боролися носії адмінресурсу проти носіїв фінансового ресурсу. І не завжди адмінресурс перемагав. Причому іноді гроші перемагали через потужну рекламу, агітаційну кампанію".

Політолог навів приклад Віктора Пінчука, який, за його словами, кинув на підтримку свого кандидата в Дніпропетровську всі свої ресурси, при цьому його суперником був кандидат від Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати від громадянського суспільства можуть перемагати "грошові мішки" - політолог

"Інший приклад, зовсім інша стратегію, дуже показова, просто унікальний випадок – у Криму кандидат від Партії регіонів знявся на користь іншого кандидата від партії "Союз" Льва Мірімського. Парадокс, я таких випадків інших не знаю. Але подейкують, що тут треба було правильно діяти. Мірімський нібито скупив квоти різних партій, які брали участь у формуванні виборчих комісій і скористався цим ресурсом у переговорах зі штабом Партії регіонів. Як результат, ті пішли йому на зустріч", – зазначив Фесенко.

Він також розповів, що дуже показовим був випадок і в Луцьку, де Ігор Палиця ще на початку виборчої кампанії змусив знятися з виборів місцевого губернатора. Однак, як підкреслив політолог, у багатьох інших округах переміг все-таки адмінресурс і належність до партії влади.

Зараз ви читаєте новину «На цих виборах гроші подекуди перемагали навіть адмінресурс – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути