неділя, 22 січня 2012 19:02

На Донеччині молоді комуністи напали на "свободівців"

На Донеччині молоді комуністи напали на "свободівців"

Сьогодні під час ходи, присвяченої Дню Соборності, в місті Артемівськ Донецької області сталося зіткнення активістів ВО "Свобода" з невідомими молодиками, які назвали себе комуністами, але відмовилися показати посвідчення членів КПУ.

Акція "свободівців" почалася о 15.00 на площі Булавіна. Її учасники - близько 40 осіб - намагалися провести для городян екскурс в історію. Розповідали про події 1919 року, про акт об'єднання Західно-української народної республіки та Української народної республіки. Вони тримали державні прапори, прапори УПА і банер з написом "Схід і захід разом". "Свободівці" пройшли містом з криками "Слава Україні, героям слава, смерть ворогам!" і "Банду геть!". Протидіяти ходу намагалися 50 комуністів - на вигляд вгодованих і спортивних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи поставили крапку в законності встановлення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі

"Кричали нецензурщину в нашу сторону, перекрикували, а після того, як ми колоною пішли по вулиці Радянській в нас полетіли яйця, - розповів Gazeta.ua Андрій Лоза, глава Артемівської організації "Свободи". - Ці молодики напали на нас і стали ламати держаки прапорів ВО "Свобода", зламали два тримачі, включаючи той, що був у мене в руках. Я звернувся до майора міліції, пояснив, що у нас законна акція, проведенню якої заважають. Після цього близько 30 міліціонерів втрутилися в події - відтіснили комуністів, зробили нам коридор і пішли з нами далі по вулиці Леніна, супроводжуючи до залізничного вокзалу, де завершилося хода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи пророчать у ВР сплеск політичних конфліктів

За словами Лози одного комуніста, років 25, працівники міліції забрали у райвідділ.

Лідер донецьких "свободівців" Артур Шевцов вважає, що сталася спланована провокація.

"Цих боксерів привезли з Донецька автобусом. Традиційно у нас під комуністичними прапорами та гаслами виступають пенсіонери, тут же замість стареньких виступили підозрілі люди", - підкреслив Шевцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сталін любив Україну!" - Комуністам захотілось "батька народів" у Луцьку

17 січня перший секретар Донецького обкому КПУ і народний депутат України Микола Кравченко заявив: "Комуністи зроблять все, щоб не допустити ходи націоналістичних сил в Донецьку в цей день. Якщо вони хочуть крові, вони її отримають. У нас випадки вже були, коли пролилася кров, і просто рекомендуємо організаторам цих акцій думати. Націоналістична політика, яку вони намагаються провести в Донбасі, у них не пройде".

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині молоді комуністи напали на "свободівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути