понеділок, 26 листопада 2012 10:58

На посаду заступника глави АП можуть призначити губернатора Кіровоградської області

На посаду заступника глави АП можуть призначити губернатора Кіровоградської області
Фото: news.liga.net

Посаду заступника глави Адміністрації президента (АП), яку раніше обіймав Станіслав Скубашевський, може зайняти голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін.

При цьому наступник радника президента Ганни Герман поки не визначений, повідомляє видання "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела.

У п'ятницю президент Віктор Янукович відправив у відставку заступника глави АП Станіслава Скубашевського і радника президента, керівника головного управління АП з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганну Герман. В указах глави держави зазначена причина звільнення - обрання в Верховну раду VII скликання. Герман і Скубашевський пройшли до парламенту за списком Партії регіонів (ПР), де займали 13-ту і 14-ту позиції відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки в Україні відсутня пам'ять про загиблих під час Голодомору, доти суспільство залишатиметься постгеноцидним

За словами одного джерела, глава АП Сергій Льовочкін уже запропонував на розгляд Януковичу по три кандидатури на обидві вакантні посади, але президент поки не прийняв рішення. Уточнювати імена претендентів співрозмовник видання відмовився.

За словами іншого джерела, главі держави належить не тільки затвердити наступника Герман, але й уточнити розподіл повноважень в АП: "Ясно, що новий радник буде керувати гуманітарну політику, але незрозуміло, що буде з медіанаправленням. Ця сфера може залишитися в підпорядкуванні Дар'ї Чепак (прес-секретар президента)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" звинуватив опозицію у подвійних стандартах

Новому заступнику глави АП буде доручений той же фронт роботи, що і Скубашевський, - регіональна і кадрова політика, контроль за діяльністю керівників обласних і районних державних адміністрацій. У зв'язку з цим цілком імовірно, що на вакантну посаду буде призначений діючий керівник однієї з облдержадміністрацій (ОДА).

Співрозмовник в ПР не виключив цього, утримавшись від більш докладних коментарів. Інше джерело відзначило, що найбільш реальним претендентом на перехід в АП вважається голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин розповів, що нова Рада може запрацювати 12.12.12

Член президії політради ПР і народний депутат III-VI скликань Ларін був призначений головою ОДА на початку 2010 р., хоча раніше його трудова діяльність не була пов'язана з Кіровоградом - він працював у Донецькій області та в Києві.

Зараз ви читаєте новину «На посаду заступника глави АП можуть призначити губернатора Кіровоградської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути