четвер, 29 серпня 2019 10:17

На депутатських кріслах розклали фото матерів загиблих на Донбасі

На депутатських кріслах розклали фото матерів загиблих на Донбасі
"Щоби зрозуміти ціну незалежності, треба дивитись правді в очі". ФОТО: Сергій Рахманін

На депутатських кріслах у Верховній Раді розклали випуск газети "Дзеркало тижня", у якому надрукували фотографії 321 матері. Усі вони втратили дітей у війні на Донбасі.

Фотографію із зали засідання оприлюднив екс-заступник головреда газети, депутат Верховної Ради від "Голосу" Сергій Рахманін.

"Щоб зрозуміти ціну незалежності, треба дивитись правді в очі. Дякую колегам із "Дзеркала тижня". Тим, хто цього не читав і не бачив, наполегливо раджу. Особливо цього дня, День пам'яті полеглих", — написав він.

Проект "Мами" від "Дзеркала тижня" також вийшов в електронному варіанті.

"Ми покажемо вам 321 обличчя, вирване об'єктивами фотографів із бездушності статистики: ім'я мами, ім'я сина й ім'я, яким вона називала його, коли дмухала на розбиті колінця або будила до дитячого садочка", — ідеться в описі.

"Президент Володимир Зеленський заборонив чиновникам вішати в кабінетах його портрети. Нехай натомість будуть на стіні портрети матерів загиблих солдатів!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою вишукувалася 10-метрова черга журналістів

Народні депутати Верховної Ради ІХ скликання вже склали присягу народові України. Текст присяги традиційно зачитав найстарший парламентар - 78-річний Юлій Іоффе, який у парламенті представляє "Опозиційну платформу – За життя". Після того, як народні депутати присягнули, прозвучав духовний гімн України "Боже великий, єдиний, нам Україну храни".

У Верховній Раді ІХ скликання зареєстрували 424 народних депутати. Разом із мажоритарниками "Слуга народу" отримала 254 місця у новому парламенті. Там уже заявили, що коаліція є, і планують узяти всі місця в уряді. Також пройшли до ВР 43 представника від "Опозиційної платформи - За життя". "Європейська солідарність" буде представлена у парламенті 25 народними депутатами, "Батьківщина" - 26, "Голос" - 20. Ще 46 місць займуть самовисуванці.

Зараз ви читаєте новину «На депутатських кріслах розклали фото матерів загиблих на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути