неділя, 22 січня 2012 16:56

На честь соборності Янукович кланявся пам'ятникам і радісно плескав під українські пісні
17

Фото: Фото: прес-служба президента

Сьогодні на честь Дня Соборності та Свободи президент Віктор Янукович поклав квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському у Києві.

Разом з президентом це зробили прем'єр-міністр Микола Азаров, віце-прем'єр Андрій Клюєв, глава Київської ОДА Анатолій Присяжнюк та голова КМДА Олександр Попов, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Також квіти поклали міністри Дмитро Табачник, Олександр Аніщенко, Михайло Єжель, Микола Злочевський, голова Нацбанку Сергій Арбузов, голова Податкової служби Олександр Клименко, представники духовенства та громадськості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пообіцяв йти шляхом соборної України

Після покладання квітів до пам'ятника Грушевському президент сів у Mercedes представницького класу. Інші урядовці сіли в чотири великі автобуси Mercedes, які чекали на них на бульварі Шевченка. Учасники церемонії відбули до Національного палацу мистецтв "Україна", де взяли участь в урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

Біля парку Шевченка на сусідній вулиці стояли 4 автобуси з "Беркутом" і 2 автозаки. Парк Шевченка був оточений міліцією, по території ходили патрулі з собаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович так покладав квіти, що закрили ресторан, пригнали "Беркут" і автозаки

На урочистому зібранні з нагоди свята у столичному палаці "Україна" Янукович запевнив, що у 2012 році Україна укладе Угоду про асоціацію та вільну торгівлю з Європейським Союзом.

Він також додав, що продовжиться робота щодо запровадження безвізового режиму з ЄС.

Президент, крім того, пообіцяв, що влада посилить увагу до питання захисту прав громадян та забезпечення свободи слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: У 2012 році Україна укладе Угоду про асоціацію з ЄС

"Захист прав людини - це також невід'ємна складова демократичної, європейської країни. Ми суттєво посилимо моніторинг і контроль за розслідуванням кожного виявленого випадку порушення прав та свобод людини. І на особливому контролі - забезпечення свободи слова", - сказав Янукович.

"Ми почали масштабну боротьбу з ганебним явищем корупції. Ні високі посади, ні будь-яке політичне прикриття не будуть рятувати порушників законів від правосуддя", - запевнив також він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пообіцяв захищати права громадян і не давати спокій хабарникам

Додатковим навантаженням для національної економіки президент назвав "кабальні газові угоди" 2009 року, через які країна, за його словами, несе мільярдні збитки. Він також нагадав про великий зовнішній борг в України.

"Без перебільшення скажу, що ці угоди, ці борги склали реальну загрозу національній безпеці України", - підкреслив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у День Соборності не забув "вколоти" Тимошенко

Після завершення концертної програми Янукович зустрівся з учасниками урочистих зборів. У розмові взяли участь глави всіх релігійних конфесій України, відомі громадські, політичні та культурні діячі. На зустрічі також були присутні попередні президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

"Святкова зустріч, яка пройшла у теплій і невимушеній атмосфері, була відвертою, щирою і конструктивною", - резюмували у прес-службі Януковича.

Зараз ви читаєте новину «На честь соборності Янукович кланявся пам'ятникам і радісно плескав під українські пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути