субота, 25 серпня 2012 23:46

На Черкащині під виглядом соцопитування роздають гроші виборцям?

На Черкащині під виглядом соцопитування роздають гроші виборцям?

На Черкащині поширюється відео, відзняте 23 серпня по вул. Ворошилова,17 у селі Будки Смілянського району Черкащини. На ньому можна побачити, як двоє чоловіків збирають паспортні дані мешканців села.

На питання, що саме там відбувається, хто і чому збирає підписи, чоловіки відповіли, що це соцпроект, яким займається організація "Черкаський простір". Проте конкретнішої відповіді, навіщо ж їм паспортні дані, вони дати не змогли. Як і не сказали жодного слова про те, чим займається організація "Черкаський простір", представниками якої вони нібито є.

На відео можна почути, як хтось каже: "Ми підтримуємо нашого кандидата Віктора Анатолійовича Тимошенка".

Автори у своєму поясненні до відзнятого ними відео розповідають, що вони отримали з достовірних джерел повідомлення про те, що від імені одного із кандидатів по мажоритарному виборчому округу № 198, а саме Тимошенка Віктора Анатолійовича, відбувається збір паспортних даних мешканців села Будки. Також, нібито, усім бажаючим пропонували по 100 гривень за підтримку на виборах  Віктора Тимошенка. Таку ж суму мали віддати після виборів. Саме для цього і збиралися дані паспортів громадян.

"Відео з підкупом - привід для проведення перевірки правоохоронними органами, або навіть порушення кримінальної справи за ст. 157 ККУ. Щоправда, розібратись в ситуації в кадрі допомогли б чіткі зображення документів, розписок тощо, свідчення очевидців з поясненням того, що вони бачили і чули. На жаль, вимагати цього від авторів сюжету неможливо", - прокоментував відео Юрій Сас, координатор проекту "Черкащина: захистимо вибір" та спостерігач від Комітету виборців України.

"Ми в КВУ вітаємо та заохочуємо прагнення відповідальних громадян боротись з фальсифікаціями та спотворенням вільного волевиявлення. Такі та інші відео і фото можна розмістити на нашому сайті, зареєструвавшись як волонтер-спостерігач", - зазначив САС.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині під виглядом соцопитування роздають гроші виборцям?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути