субота, 25 серпня 2012 08:26

"Мовним законом Янукович загнав себе в клінч, перейшов Рубікон"

"Мовним законом Янукович загнав себе в клінч, перейшов Рубікон"
"Янукович опиниться в ситуації: бог із тими опозиційними недобитками, що робити зі своїми кадрами?", - наголошує Роман Безсмертний Фото: collaboration.org.ua

Мовний закон – це крах можливого сценарію виведення в другий тур президентських перегонів зручної для Януковича людини – такої, як Симоненко, наприклад. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив колишній віце-прем'єр і заступник керівника Секретаріату президента України Роман Безсмертний.

"А те, що Схід уже шукає собі щось нове або просто не піде на вибори 2015 року – зрозуміло зі зростання рейтингу комуністів", - зауважив він.

Безсмертни наголосив, що мовним законом Янукович загнав себе в клінч, перейшов Рубікон.

"Тепер буде тільки послаблення. Зберігати прихильників на Сході неможливо, здобувати бодай ситуативну лояльність на Заході – те саме. В міру послаблення рейтингу президента та наближення виборів його партія буде рідшати з кожним місяцем. Якому притомному олігарху чи політику хочеться програвати? Тому Янукович опиниться в ситуації: бог із тими опозиційними недобитками, що робити зі своїми кадрами? Тут дуже вірогідні кадрові ротації на користь "сім'ї", - підкреслив експерт.

Безсмертний зауважив, що у такій ситуації президент може не витримати й шукати опертя зовні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" планують зробити російську мову регіональною в Києві після 15 вересня

25 серпня 2012 року президентський термін Віктора Януковича долає екватор. Думки інших експертів про те, якою буде його друга половина, читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Мовним законом Янукович загнав себе в клінч, перейшов Рубікон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути