четвер, 19 липня 2012 07:23

На Черкащині голова адміністрації не пускав Андрія Шкіля на зустріч із виборцями
5

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Вчора в місті Монастирище на Черкащині голова місцевої райдержадміністрації Володимир Басанець наказав зачинити будинок культури, де мала відбуватися зустріч народного депутата Андрія Шкіля із місцевими жителями.

Перед приїздом народного депутата людям, які його чекали, оголосили, що в будинок культури їх не пустять. За словами директора будинку культури, їм навіть не дозволили підключити мікрофони перед закладом. А музикантам духового оркестру, які грали перед будівлею, погрожували  звільненням.

Б'ютівець Андрій Шкіль та депутат Уманської міської ради від "Фронту змін" Максим Поляков приїздять в Монастирище близько 15.50. Перед будинком культури стоїть більше сотні людей. Депутати приїхали аби розповісти жителям міста  про програму об'єднаної опозиції. Зустріч призначена на 16.00, проте будинок культури зачинений. Директор Юрій Кудин пояснює, що за годину до їхнього приїзду голова райдержадміністрації викликав його до себе в кабінет та заборонив проводити захід. Люди на площі обурюються. Збираються у гурти і обговорюють те, що відбувається, ніхто не збирається розходитися.

"Ми хотіли ввімкнути мікрофони та колонки надворі, проте він і цього зробити не дозволив", - каже Кудин.

"А тим музикантам, що працюють у відділі культури і грають зараз біля будинку культури, Басанець пригрозив  звільненням, – розповідає керівник штабу об'єднаної опозиції в Монастирищі Костянтин Бондаренко. – Ми повідомлення про захід подали заздалегідь. Ніяких зауважень чи претензій не було. А годину тому перед нами зачинили двері. Люди почали сходитися, але в залі їх розмістити нам не дозволили".

Андрій Шкіль разом з Максимом Поляковим йдуть у адміністрацію. Разом з ними вирішують йти всі присутні депутати місцевих рад "Фронту змін" та "Батьківщини". Проте голови адміністрації на робочому місці не застали. Секретарка каже, що він кілька хвилин тому поїхав на район. Проте між собою працівники адміністрації перешіптуються, що він зачинився в кабінеті. Депутати йдуть до першого заступника голови Петра Крака. Він каже, що нічого про заборону голови не знає. Просить аби прийшов директор будинку культури. Той розповідає і заступнику і депутатам про вказівку Басанця. Крак додзвонитися до голови не може. Каже, що підстав на заборону немає.

Коли Шкіль виходить з депутатами з адміністрації будинок культури відчиняють. На другому поверсі адміністрації депутати помічають прапор Партії регіонів біля дверей партійної громадської приймальні.

"Зручно влаштувалися", - каже Шкіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині крадуть опозиційні сіті-лайти

Зустріч починається о 16.45. Триває більше двох годин.

"Незважаючи ні що, нам вдалося зустрітися з людьми, – прокоментував ситуацію із забороною Андрій Шкіль. – Якщо таке роблять, то це означає, що опозицію влада тут боїться, а люди підтримують. Ми майже годину з'ясовували в адміністрації про причину заборони заходу, проте чітко сказати ніхто не міг. Весь час, що ми там були, люди нас ждали. Сам голова-регіонал кудись сховався. От вся влада – підлеглі бігають, не знають що робить, а голова зник".

За розкладом, що вивішений на сайті обласної адміністрації,  в цей час, що не було Володимира Басанця на роботі у нього був прийомний день – з 16.00 до 20.00.

Перед приїздом в Монастирище депутати відвідали сусіднє місто Христинівку, але там зустріч із жителями міста пройшла без конфліктів з місцевою владою.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині голова адміністрації не пускав Андрія Шкіля на зустріч із виборцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути