Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 16:45

На центральні площі Черкас заборонили проводити акції

На центральні площі Черкас заборонили проводити акції
Опозиція Черкас нарікає, що заборонили акції, саме через плани опозиції. Фото: polityka.kharkiv.ua

Черкаська обласна рада звернулася до суду з проханням заборонити усі політичні акції на Соборній площі Черкас з 11 вересня по 7 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТВі підтримали у Харкові та Житомирі попри заборону

У поданні до суду йдеться, що на площі перед Будинком рад планується проведення культурно-мистецьких, спортивних та виставково-ярмаркових заходів. Зокрема: виставки робіт учнів позашкільних навчальних закладів, "Ярмарки спорту", виставки "Черкащина інвестиційна - 2012", та виставки робіт народних митців. Обласна рада боїться, що "одночасне проведення зазначеного заходу та зборів, мітингів, демонстрацій та інших мирних зібрань може призвести до відкритих протистоянь, порушень громадського порядку та безпеки громадян".

"Напередодні виборів влада будь-яким шляхом заборонятиме опозиції проводити акції на центральному майдані Черкас, вважає координатор Об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко. – Перед місцевими виборами два місяці на площі стояв футбольний майданчик, після розгрому наметового містечка на захист української мови - шкільний ярмарок. Такими темпами площу із Соборної можна сміливо перейменовувати на Базарну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібен проукраїнський диктатор" - Сашко Лірник

Черкаський окружний адміністративний суд уже забороняв усі політичні акції на Соборній площі Черкас з 16 липня по 10 вересня.

Наразі на площі триває ярмарка учнів позашкільних заходів. Лунають дитячі російськомовні пісні. Поряд стоять намети "Батьківщини", "Партії регіонів" та партії "Україна — вперед".

Зараз ви читаєте новину «На центральні площі Черкас заборонили проводити акції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути