пʼятниця, 06 липня 2012 09:27

Спецтема: Боротьба за "мову"

На "бютівця" склали протокол: заважав святкувати день Незалежності США

На "бютівця" склали протокол: заважав святкувати день Незалежності США
Юрія Одарченка звинуватили у проведенні мітинга. Фото: politrada.com

На народного депутата фракції "БЮТ-Батьківщини"  Юрія Одарченка складено протокол про скоєння адміністративного правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської організації партії "Батьківщина".

У протоколі депутату інкримінується організація "незаконного" мітингу біля Українського дому та перешкоджання посольству США святкувати День незалежності цієї країни.

Зокрема, у протоколі зазначається, що Одарченко, як організатор мітингу на захист української мови на Європейській площі, порушив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про заборону проведення зібрань 4-9 липня у центральній частині Києва.

"У доданій постанові суду цікавою виявилася мотивувальна частина. Зокрема, в ній зазначається, що право на мирний захід обмежується тому, що 4 липня 2012 року посольство США святкує День незалежності своєї країни і мітинг цьому святу перешкоджає", - сказав Юрій Одарченко.

За словами депутата, "влада використала посольство США - країни, яка особливо цінує свободу слова та свободу зібрань, - для прикриття свої брудних оборудок".

Одарченко вважає це "абсолютним блюзнірством".

До того ж, як виявилося, у рішенні Окружного адміністративного суду не згадуються ні опозиційні партії, ні сам Одарченко. У рішенні суду заявлено, що забороняється проведення мирних заходів акціонерам ЗАТ "Житомирські ласощі", громадянину Торубі, Комуністичній партії України та "іншим суб'єктам".

"Оскільки рішення суду не може стосуватися невизначеного кола осіб, а серед представників опозиції біля Українського дому на Європейській площі немає нікого з прізвищем "інша особа", постанова суду не має жодного відношення до мітингу чи до Юрія Одарченка" - зазначають у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «На "бютівця" склали протокол: заважав святкувати день Незалежності США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути