пʼятниця, 30 березня 2018 12:31

На Банковій був один раз - голова ДБР

На Банковій був один раз - голова ДБР
Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба каже, що не бачиться з президентом Петром Порошенком. Фото: pravda.com.ua

Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба - керівник ледь чи не центральної правоохоронної структури майбутнього - тулиться в крихітному кабінеті на 5-му поверсі будівлі Кабінету міністрів.

Про це повідомляє "Українська правда".

У сусідньому приміщенні тісняться декілька його підлеглих. Інші тимчасово розташовані у будівлі Генеральної прокуратури. Загалом, ДБР зараз – це 11 співробітників.

- Я був на Банковій єдиний раз до цього часу – 22 листопада 2017 року під час призначення, - каже в інтерв'ю голова ДБР.

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Про Верховну Раду

"Я готовий до спілкування і, якщо фракції виявлятимуть таке бажання, буду йти на їхні засідання"

Про своє призначення

"Я впевнений, що в мене повірили. Враховуючи досвід, бажання, можливо, бачення стратегії, новизни, я зможу це зробити. Я знаю, як"

Про тісне спілкування

"Щодо міністра юстиції – так, у нас тісне телефонне спілкування, оскільки саме уряд виносив законопроект у ВР і на комітет. Крім того, ми приймаємо свої нормативні документи, які повинні проходити юстування в Міністерстві. І на тому рівні також є спілкування, але лише телефонне"

Про коло знайомих

"У мене обмежене коло спілкування. Переважну частину свого часу я проводжу на роботі для вирішення робочих питань.

До моменту мого призначення я вже три роки працював в Києві. Це ті знайомі, з якими я спілкувався на своїх місцях праці, – Генпрокуратура, приватне підприємство. Мої знайомі – юристи, прокурори, адвокати, судді"

Про родину

"Родина знаходиться у Львові. Бачу їх дуже рідко. Десь раз на місяць"

Про корупцію і посади

"До 30 відсотків працівників ми набираємо з органів прокуратури. Але я проти, щоб ці 30 відсотків прийшли працювати в бюро автоматично. Вони повинні також пройти конкурсний відбір. Сюди повинні прийти люди, які не мають корупційного минулого. У штаті в ДБР повинні працювати 1500 людей"

Про прогалину

"Зараз немає органу, який має право та повноваження розслідувати кримінальні провадження щодо високопосадовців. Тому що з 20 листопада це має робити ДБР.

Чим довше ми не будемо запускатися, тим ця прогалина буде збільшуватися. Це повинні розуміти народні обранці, бо без відповідного законопроекту ми тимчасово не врегулюємо питання відсутності органу, який розслідує ці питання, ці провадження"

Справи не забиратимуть

"ДБР починає роботу з чистого аркуша. Ніяких справ ДБР ні в кого забирати не буде. Ці справи повинні розслідувати ті органи, які зараз їх ведуть. Ми не будемо ні за ким підчищати, нічого не будемо доробляти"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державне бюро розслідувань в Україні - бути чи не бути?

Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади. Запобігає, виявляє, припиняє, розкриває та розслідує злочини, у яких фігурують колишні президенти, народні депутати, правоохоронці, судді і чиновники (від начальників управлінь до міністрів, прем'єр-міністра). Має перебрати функції досудового (попереднього) слідства від прокуратури, всі функції військової прокуратури і слідчі від СБУ, МВС і НАБУ (у межах компетенції).

За прогнозами запрацює з вересня цього року.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій був один раз - голова ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути