Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 14:54

На Байковому кладовищі "раптом" знайшлася стара могила

На Байковому кладовищі "раптом" знайшлася стара могила

Громадянин США Вел Скляров не знайшов могили свого прадіда на Байковому кладовищі. Він спеціально для цього приїхав до Києва. В книзі адміністрації зареєстрований Герш Брагинський, але йому відмовились показати де саме його поховано. Тільки дали карту місцевості з номером дільниці, ряду та місця. Сьогодні Вел повертається в США. Туди з родиною емігрували майже 40 років тому.

"Як прізвище, Брагинський? Вже знайшли. Знайшли майже всіх його родичів. По перше чоловік погано шукав, а по-друге він не був компетентним в цих питаннях, - запевнив Андрій Юхимчук, завідуючий Байкового кладовища. - Там все чистенько, прибрано і все гаразд. Нехай приїжджають, покажемо".

Вел Скляров відлетів сьогодні. Побачити могилу прадіда, яку знайшли, вже не встиг.

"Це дуже смішно, що ми не там шукали, - розповів зранку американець. - Обійшов всі чотири кінця цієї секції. Їх працівники теж шукали. Звичайно дуже добре, що вони знайшли. Але хочу зараз попросити в адміністрації фотографію. Бо коли там ходили бачили інших п'ять чи шість Брагинських, але це була не ці могили. Може бути, що вони її не знайшли".

За словами Склярова, на Байковому кладовищі похований лише один його родич. Решта - однофамільці.

Вел сподівається, що після того, як звернувся до журналістів, у адміністрації Байкового кладовища зміниться ставлення до відвідувачів.

"Може наступного разу допоможуть людям знайти родичів. А не будуть нахабніти і казати - йдіть самі шукайте", - каже американець.

Зараз ви читаєте новину «На Байковому кладовищі "раптом" знайшлася стара могила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути