понеділок, 17 січня 2011 09:32

МЗС відповіло Росії на черговий обшук української бібліотеки

МЗС відповіло Росії на черговий обшук української бібліотеки

У МЗС України очікують, що в ситуації з Бібліотекою української літератури в Москві всі причетні офіційні особи Росії будуть виходити з того, що українсько-російські відносини викликають широкий резонанс в обох країнах.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив директор департаменту інформаційної політики Олег Волошин.

"Тому будь-який крок, особливо в гуманітарній сфері, в рамках цих відносин провокує дуже широкий громадський резонанс. Не випадково здаються, можливо, комусь у Росії рутинними дії правоохоронних органів відносно бібліотеки такі як обшуки, проведені в ній, перетворюються в топові новини на стрічках провідних інформаційних агентств України", - підкреслив прес-секретар МЗС.

Він також підкреслив, що МЗС сподівається "на якнайшвидшу нормалізацію ситуації навколо бібліотеки. І всіляко вітає бажання російської сторони забезпечити нормальну роботу бібліотеки - цього центру - для культури й освіти українців у Росії, щоб враховувалася і емоційна сторона справи".

Крім того, Олег Волошин підкреслив, що МЗС України розраховує на належну оцінку інформації про застосування сили до директора бібліотеки з боку правоохоронців, а також "що всі подальші дії по відношенню до цієї установи культури будуть проводитися акуратно, виважено, з оцінкою можливого їх впливу на сприйняття в українському суспільстві відносин Росії до етнічних українців, які проживають на території Російської Федерації".

Нагадаємо, що в неділю в бібліотеці української літератури в Москві був проведений черговий обшук. За словами директора установи Наталії Шариної, під час обшуку один з правоохоронців її штовхнув.

Зараз ви читаєте новину «МЗС відповіло Росії на черговий обшук української бібліотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути