вівторок, 15 травня 2007 13:06

МЗС України відмовився міняти Порошенка на Затуліна

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятною пропозицію МЗС Російської Федерації відмовитись від взаємної практики заборони на в"їзд для громадян обох країн.

Про це сказав сьогодні на брифінгу речник МЗС України Андрій Дещиця, відповідаючи на запитання журналістів.

Він підтвердив, що зовнішньополітичне відомство України отримало ноту від Міністерства закордонних справ Росії з пропозицією відмовитися від практики заборони в"їзду і прийняти так званий нульовий варіант.

"Справді, така нота до нас надійшла, ми її отримали, ми її вивчаємо", - сказав Дещиця. Водночас він зазначив, що така пропозиція не відповідає українському законодавству.

"Ми будемо виходити, як і будь-яка інша країна, з національного законодавства щодо того, чи є така чи інша особа загрозою для національної безпеки чи не є, а приймати загалом, скопом такі рішення не є раціональним і ефективним засобом", - сказав Дещиця.

Він також зазначив, що такі пропозиції не відповідають існуючим міжнародним правилам і дипломатичній практиці.

Нагадаємо, раніше у відповідь на заборону на в"їзд до України низки російських політиків, серед яких депутати Думи Костянтин Затулін і Володимир Жиріновський, Росія не пустила на свою територію народного депутата України Петра Порошенка, пише Оглядач.


Зараз ви читаєте новину «МЗС України відмовився міняти Порошенка на Затуліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути