середа, 22 січня 2014 17:04

МЗС Польщі викликало посла України через події у Києві

МЗС Польщі викликало посла України через події у Києві
МЗС Польщі викликав посла України в зв'язку з останніми подіями у Києві. Фото: podrobnosti.ua

Міністерство закордонних справ (МЗС) Польщі викликало посла України в республіці Маркіяна Мальського в зв'язку з останніми подіями у Києві.

Як зазначає видання, польська сторона висловила глибоку стурбованість у зв'язку з прийнятими нещодавно законами, які обмежують громадянські права.

Мальський був запрошений до міністерства незабаром після того, як відбулася телефонна розмова голів зовнішньополітичних відомств України та Польщі Леоніда Кожари та Радослава Сікорського.

За словами польського МЗС, під час розмови Кожара представив "свою оцінку ситуації".

"Ми готові до діалогу. Ми вживаємо відповідних заходів з контролю за ситуацією і зниження напруження", - запевнив український міністр.

Також зазначається, що у МЗС Польщі висловили сподівання, що Україна буде утримуватися від подальших дій, які віддаляють країну від Європейського Союзу.

Нагадаємо, починаючи з 19 січня на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде силове протистояння між радикально налаштованими активістами Євромайдану і правоохоронцями. Активісти кидають через барикаду в міліцію каміння і запальні суміші. Міліція відстрілюється з травматичної зброї і кидає світлошумові гранати. І з однієї, і з іншої сторони більше сотні поранених. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.

При цьому сьогодні стало відомо, що на вул. Грушевського були вбиті двоє учасників акцій протесту.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Польщі викликало посла України через події у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути