пʼятниця, 15 листопада 2013 04:33

Польща пообіцяла боротись за євроінтеграцію України до кінця

Польща пообіцяла боротись за євроінтеграцію України до кінця
Броніслав Коморовський. Фото: zik.ua

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що частину вимог до України Євросоюз міг би поставити після підписання Угоди про асоціацію, на етапі ратифікації документу країнами-членами ЄС.

Про це політик сказав в інтерв'ю телеканалу tvn24.

"З одного боку Євросоюз повинен весь час вимагати виконання (Україною - ред.) усіх вимог, але з іншого - бути готовим, як Спільнота, до прийняття рішення: чи їх виконання є достатнім, чи частину з них можна реалізовувати в наступному етапі, коли відбуватиметься ратифікація Угоди, що вимагає згоди усіх країн-членів ЄС. Це також є моментом, коли можна ставити перед Україною вимоги", - сказав очільник польської держави.

Коморовський додав, що є меншим оптимістом у питанні підписання асоціації, ніж був два чи три тижні тому, але "має волю і надію працювати до кінця".

"Усвідомлюю, що гра щодо напряму розвитку України на Схід чи Захід триватиме до останніх годин, до моменту початку саміту у Вільнюсі. Тому поки що потрібно говорити таким чином: постараймося зробити усе, що від нас залежить, аби уможливити інтеграцію України із західним світом, аби не ризикувати, що вона інтегруватиметься зі східним", - сказав президент Польщі.

Нагадаємо, 13 листопада місія Європарламенту оприлюднила офіційну заяву, в якій йшлося, що поки передчасно робити будь-які рішення щодо України у питанні підписання Угоди про асоціацію з ЄС, у зв'язку з "мінливою ситуацією" в Україні. Відтак  Європарламент продовжив місію Кокса-Кваснєвського в Україні.

Очікується, що 19 листопада український парламент ухвалить необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС законопроекти.

Саміт у Вільнюсі відбудеться 28-29 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Польща пообіцяла боротись за євроінтеграцію України до кінця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути