Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 18:28

МЗС перетворюється на міжнародний відділ Партії регіонів - Немиря

МЗС перетворюється на міжнародний відділ Партії регіонів - Немиря

МЗС швидко втрачає належний інституційний рівень і перетворюється на міжнародний відділ Партії регіонів. Про це заявив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

Такого висновку він дійшов, зважаючи на заяву Міністерства закордонних справ України від 6 серпня, останні "совкові" коментарі окремих дрібних чиновників та хамські оціночні судження міністра Костянтина Грищенка під час допиту 8 серпня. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Складається враження, що МЗС змагається з Генеральною прокуратурою за титул "Найкраща неорадянська установа України", - зазначив Немиря.

"Як можна сподіватись на повагу з боку власних громадян і закордонних партнерів, якщо МЗС дозволяє політизовані суб'єктивні оцінки колишнього прем'єр-міністра та лідера найбільшої опозиційної партії? Як може МЗС головуючої в Комітеті міністрів Ради Європи країни, що одним зі своїх трьох пріоритетів оголосило "права людини та верховенство права", саме їх порушувати? Про яку модернізацію дипломатичної служби можна говорити, якщо послам наказують розповсюджувати пасквілі у вигляді "background papers" на політичних опонентів президента Януковича?", - наголосив він.

На його думку, "такі авторитарні практики дискредитують Україну та українську дипломатію". Крім того Немиря назвав "цинічними" заклики МЗС України до країн ЄС з проханням не реагувати на арешт Юлії Тимошенко "занадто гостро".

"Подібні "заклики" свідчать не лише про цинізм тих, хто їх робить, але й про їх некомпетентність і нерозуміння фундаментальних європейських цінностей демократії, верховенства права і прав людини. Повага і дотримання цих принципів є ключовою передумовою реальної європейської інтеграції", - наголосив він.

Також Немиря вважає, що Грищенко має піти у відставку.

Раніше повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ України заявляють, що поведінка підсудної Тимошенко змусила б застосувати найсерйозніші санкції будь-який суд.

Зараз ви читаєте новину «МЗС перетворюється на міжнародний відділ Партії регіонів - Немиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути