вівторок, 01 листопада 2011 13:42

МЗС передало генконсулу РФ у Криму підручник з української мови

МЗС передало генконсулу РФ у Криму підручник з української мови

Міністерство закордонних справ України передало через посольство Росії підручник та українсько-російський розмовник для генерального консула Росії в Сімферополі Володимира Андрєєва у відповідь на його заяви про утиски російської мови в Криму.

"Користуючись нагодою, ми придбали і передали через посла РФ в Україні для пана Андрєєва підручник української мови для російськомовних людей і українсько-російський розмовник", - повідомив на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров на прохання прокоментувати заяви Андрєєва з приводу того, що в Криму необхідно розширити права російської мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генконсул Росії у Криму боїться, що через українську мову вмиратимуть неосвічені пенсіонери

За словами прес-секретаря, МЗС сподівається, що це допоможе генконсулу РФ в Сімферополі виконувати свої функції у Криму.

Як повідомлялося, генеральний консул РФ в Сімферополі Андрєєв вважає, що російській мові в Криму потрібно дати більш широкі права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неосвіченого кримського генконсула РФ вимагають вигнати із України

"У Криму російська мова має користуватися широкими правами, порівнянними з державною. Це потрібно переважній більшості людей, які проживають тут. Я ніколи не чув жодного серйозного аргументу проти надання російській мові статусу другої державної мови", - заявив він в інтерв'ю "Севастопольській газеті".

Зараз ви читаєте новину «МЗС передало генконсулу РФ у Криму підручник з української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути