вівторок, 01 листопада 2011 11:31

Неосвіченого кримського генконсула РФ вимагають вигнати із України

Неосвіченого кримського генконсула РФ вимагають вигнати із України

Оголосити персоною нон-грата генерального консула Російської Федерації Володимира Андрєєва в Сімферополі за образу державної української мови вимагає від Міністерства закордонних справ голова Кримської організації Української народної партії (УНП) Олег Фомушкін.

Як повідомила прес-служба УНП, так політик прокоментував заяву російського дипломата, що нібито "українська мова у Криму може становити загрозу для життя людей, оскільки в ліках відсутні російськомовні інструкції".

За словами Фомушкіна, абсолютна більшість мешканців Криму вільно розуміє і читає українську державну мову, а "міф про "нерозуміння" української мови штучно насаджується проросійськими організаціями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генконсул Росії у Криму боїться, що через українську мову вмиратимуть неосвічені пенсіонери

"Українську мову принципово не вчать і не бажають розуміти переважно відставні офіцери, генерали КДБ та Міноборони Радянського Союзу, які у винагороду отримували квартири й дома в Криму, і вже сучасні відставні офіцери російського Чорноморського флоту, які вороже ставляться до всього українського", - підкреслив політик.

На його переконання, надання російській мові статусу другої державної в Криму стало би "подарунком для україноненависників".

Зараз ви читаєте новину «Неосвіченого кримського генконсула РФ вимагають вигнати із України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути