вівторок, 15 листопада 2011 13:01

МЗС не погодила договір про ЗВТ з СНД, бо це не вигідно - Чорновіл

МЗС не погодила договір про ЗВТ з СНД, бо це не вигідно - Чорновіл

Міністерство закордонних справ не погодило договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД, бо він не вигідний.

Про це в інтервю "Главкому" сказав народний депутат Тарас Чорновіл.

"Коли йшло погодження по профільних відомствах, Міністерство закордонних справ не візувало цей договір. Міністерство вислало застереження і сказало, що в даній формі він є не вигідний чи не відповідає певним ідеям нашого законодавства, і тому його треба допрацьовувати. А потім наверху вирішили, що допрацьовувати не треба і просто зігнорували. Це не заборонено українським законодавством. Він може піти і так. Але сам факт, що Міністерство закордонних справ, яке займається питаннями міжнародних відносин, в тому числі і в судовій сфері, в таких засадах як арбітраж, опинилося поза цим процесом, це вже показово", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров переконаний: українці позитивно оцінюють ЗВТ з країнами СНД

Чорновіл упевнений, що в комітеті буде прийняти рішення не рекомендувати Верховній Раді підтримувати цей договір. "Я переконаний, що точно будуть зібрано голоси. Це не дуже втішає. Але виникають ситуації, коли чесно треба говорити, що є якісь колективні взаємозобов'язання, які доводиться виконувати", - додав він.

Крім того, нардеп вважає цей договір профанацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затягує Україну в радянську модель торгівлі

"Так, цей договір про ЗВТ є профанацією або переслідує якийсь політичний інтерес. Тому що сама ідея зони вільної торгівлі без виключення обмежень завжди була нам цікава. Вона нічим не пов'язана з Митним Союзом. Це нічому не суперечить. Навіть, підписавши зараз цей договір, і ратифікувавши його, ми не перекриваємо собі дорогу ні по якому напрямку європейської інтеграції, він нічому не шкодить", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не погодила договір про ЗВТ з СНД, бо це не вигідно - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути