Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2011 19:46

МЗС Італії: Каддафі залишив Тріполі та, ймовірно, поранений

МЗС Італії: Каддафі залишив Тріполі та, ймовірно, поранений

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що лівійський лідер Муаммар Каддафі, ймовірно, поранений і покинув столицю країни Тріполі, але залишається на території Лівії.

Фраттіні сказав, що він довіряє відомостям, отриманим від католицького єпископа Тріполі Джованні Вінченцо Мартінеллі.

Представник уряду Лівії спростував твердження голови МЗС Італії про поранення Каддафі. "Це дурниця", - підкреслив Муса Ібрагім.

Раніше за лівійському телебаченню був показаний відеозапис виступу Каддафі, розвіяла чутки про загибель лідера джамахірії, довгий час не з'являвся на публіці. Пізніше, у вівторок, 10 травня, літаки НАТО відновили бомбардування столиці Лівії Тріполі. Літаки цілилися в маєтку Каддафі, штаб-квартиру розвідки і державне телебачення. З підтримкою НАТО повстанці перейшли в наступ на столицю.

Нагадаємо, два тижні тому під час авіаудару загинув 29-річний Сейф аль-Араб, молодший син Каддафі і троє його онуків. Лівійський лідер з тих пір не бачили. За цей час в його резиденцію потрапило вісім ракет.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Італії: Каддафі залишив Тріполі та, ймовірно, поранений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути