Ексклюзиви
субота, 14 травня 2011 10:17

МЗС Білорусі пригрозив ЄС вжити заходів у випадку розширення санкцій проти країни

МЗС Білорусі пригрозив ЄС вжити заходів у випадку розширення санкцій проти країни

МЗС Білорусі піддало різкій критиці нещодавно прийняту резолюцію Європарламенту, в якій засуджуються репресії проти представників білоруської опозиції і міститься заклик до введення санкцій проти білоруських держпідприємств, передає Deutsche Welle.

Прес-секретар білоруського МЗС Андрій Савіних назвав цей документ протиправним і спрямованим на дестабілізацію економічного становища в Білорусі.

"Автори резолюції намагаються скористатися наслідками глобальної фінансової кризи для дестабілізації економічної обстановки в країні. По суті, вони закликають до заходів, які спрямовані на підрив стабільності білоруського суспільства і добробуту людей", - говориться, зокрема, в заяві Савіна.

Білоруський чиновник висловив думку, що "Європарламент ратує за заходи політичного та економічного впливу на Білорусь, які націлені на нанесення прямого збитку нашій країні і порушення всіх норм міжнародного права".

Він попередив, що якщо Євросоюз виконуватиме рекомендації Європарламенту і розширить санкції проти Білорусі, то Мінськ прийме адекватні заходи у відповідь. Одночасно Савіних вказав на зацікавленість Білорусі у відновленні конструктивного, в її розумінні, діалогу з ЄС.

Як повідомлялося, у разі введення Євросоюзом економічних санкцій проти Білорусі, влада країни може заборонити виїзд за кордон близько 200 опозиціонерам.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Білорусі пригрозив ЄС вжити заходів у випадку розширення санкцій проти країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути