Ексклюзиви
четвер, 04 листопада 2021 13:46

"Мы вас любим и ждем". Рада призначила трьох міністрів

"Мы вас любим и ждем". Рада призначила трьох міністрів
Ірина Верещук потрапила до парламенту за списком "Слуга народу", йшла 29-ю. Фото: president.gov.ua

Верховна Рада призначила народну депутатку від "Слуги народу" Ірину Верещук на посаду віцепрем'єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомляє Gazeta.ua.

Також парламент призначив Павла Рябікіна міністром із питань стратегічних галузей промисловості, Юлію Свириденко - першою віцепрем'єркою, міністром економіки.

Верещук дістала 260 голосів депутатів, Рябікін - 237, Свириденко - 256.

При цьому за жодного з трьох міністрів фракціїя "Слуга народу" не дала необхідний мінімум у 226 голосів. За Верещук проголосували 218 "слуг", за Рябікіна - 197, Свириденко - 214.

Під час виступу Верещук звернулася до жителів окупованих Росією Криму й районів Донецької і Луганської областей російською мовою.

"Саме до них хочу звернутися. Де б ви не перебували - в Криму чи на Донбасі - ми вас любимо й чекаємо на вас. Мы вас любим и ждем. Незалежно від того, якою мовою вам зараз зручніше говорити", - сказала Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця чортівня за наші податки?" - держтелеканал "Дом" транслює комуністичну пропаганду

"Щодо імплементації "формули Штайнмаєра" ви запитали. Ми першочергово маємо виконати безпекові умови, а потім переходити до розгляду політичних питань. Коли досі на тимчасово непідконтрольні українському урядові території не може дістатися Червоний Хрест, коли не можемо обміняти наших полонених, ми не можемо говорити про політичні питання. Спочатку безпека - потім політичне врегулювання", - заявила.

Ставила під сумнів курс України до НАТО

Ірина Верещук потрапила до Верховної Ради на позачергових виборах 2019 року. Була 29-ю у списку партії "Слуга народу". Була членом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

У 2010-2015 роках була мером Рави-Руської у Львівській області.

Торік балотувалася в мери Києва. На виборах 25 жовтня 2020-го дістала 5,44% голосів, посіла п'яте місце.

У вересні 2019 року в інтерв'ю телеканалу "112 Україна", який пов'язують із кумом президента РФ Віктором Медведчуком, Верещук заявляла, що Україну "не чекають" у НАТО. Після цього у Верховній Раді закликали звільнити її з посади представника уряду в парламенті.

Також ретранслювала путінську пропаганду в ефірі телеканалу ICTV, повідомляла аналітична громадська організація VoxCheck.

4 листопада Верховна Рада призначила міністром оборони Олексія Резнікова. До цього він був віцепрем'єром, міністром із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «"Мы вас любим и ждем". Рада призначила трьох міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути