середа, 25 вересня 2019 11:02

"Потурає ворогу" - у Раді закликали звільнити представника уряду

"Потурає ворогу" - у Раді закликали звільнити представника уряду
Верещук перейшла "червону лінію" і має піти з посади, кажуть у Верховній Раді.

Після слів про "нас не чекають" у НАТО нардепа від "Слуги народу" Ірину Верещук треба звільнити з посади представника уряду в парламенті.

Про це заявила секретар Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, нардеп від "Голосу" Соломія Бобровська.

"Від "РИА Новости" до сайтів "Новоросінформ" і "Русская весна" – заява Ірини Верещук про те, що "Україну в НАТО ніхто не чекає", спричинила велику інформаційну хвилю у ворожому інфопросторі.

Якби це була приватна думка окремої особи, то нею можна було б знехтувати. Але таку думку висловила представниця уряду у Верховній Раді, голова Підкомітету з питань державної безпеки та оборони профільного Комітету Ірина Верещук, тобто одна з ключових представників сьогоднішньої більшості в парламенті, яка має опікуватись питаннями безпеки та оборони держави", - написала Бобровська на сайті "Українська правда"

Нардеп заявила про "компроментуючий набір".

"Для пані Верещук виступи на російських медіаресурсах не є новою чи незвичною справою: у лютому 2014-го вона була єдиною не-журналісткою, яка з'явилась на круглому столі російських журналістів у Києві. Також вона частий ньюсмейкер порталу "Україна.ру", який публікує думки проросійських втікачів із України. На рахунку у пані Ірини захист пропагандиста Ігоря Гужви, а 2016-го, у той час, коли на Донбасі вже 2 роки тривала збройна агресія РФ, пані Ірина приїхала до Москви, щоб виступити на радіо. І – вишенька на торті – пані Верещук є членкинею організації "Солідарність правих сил" колишнього нардепа-втікача Олександра Артеменка, який на початку 2018-го запропонував команді Трампа як "план миру" віддати Крим Росії "в оренду" на 50 років", - повідомила Бобровська.

"Цікаво, як би поставились в Ізраїлі до члена Кнессету, який роздає інтерв'ю іранським медіа? Чи що сказали би в Сполучених Штатах про конгресмена, якому спало би на думку публікуватися в пропагандистських газетах Пхеньяна і захищати місцевих псевдо-журналістів, і таким чином, режим, який стоїть за ними? Відповідь очевидна.

Тому до уряду і президентської більшості у Верховній Раді постає питання: а що, власне, робить депутатка з таким набором компрометуючого досвіду на посадах голови підкомітету з питань державної безпеки та оборони та представниці уряду? Який сигнал такі "представники" Кабміну дають міжнародним партнерам, парламенту та українським громадянам?

Фінський сценарій – нейтралітет країни – для України є абсолютно нереальним. Нейтральність країни, частину якої окуповано і за яку тривають бої, – це здача держави. Не існує жодних інших можливостей гарантувати безпеку України, окрім членства у НАТО. Ставлення цього під сумнів і є тією "червоною лінією", за якою починається державна зрада, а сіяти сумніви – це потурати ворогу, навіть якщо потім всі потуги спрямовані на спростування", - написала нардеп.

"Понад 10 тисяч людей загинули, понад 1,5 мільйона втратило дім через те, що Україна знаходиться поза межами НАТО. Сотні тисяч ветеранів мусили пройти крізь пекло фронту. І я б не радила жартувати з такими питаннями.

І якщо Ірина Верещук у публічному просторі дозволяє собі ставити під сумнів курс уряду, який вона ж і представляє, то має заплатити за свої слова відставкою як з посади представника Кабміну у парламенті, так і з посади голови підкомітету", - заявила Бобровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" Верещук виправдовується за скандальну заяву про НАТО

В інтерв'ю телеканалу "112 Україна", який пов'язують із кумом президента РФ Віктором Медведчуком Ірина Верещук заявляла:

"Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері та втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де на нас не чекають. Нам треба рухатися, ставати міцнішими, більш злагоджено. У нас є програми співпраці, все. Але чомусь у Грузії це одна частина роботи, а у нас - інша. І навіть про політичну частини йдеться".

Зараз ви читаєте новину «"Потурає ворогу" - у Раді закликали звільнити представника уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути