четвер, 17 грудня 2009 21:17

МВФ змінив главу місії в Україні

МВФ змінив главу місії в Україні

Місію Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні очолив Атанасіос Арвантіс (Athanasios Arvanitis), радник Європейського департаменту МВФ і глава місії фонду в Хорватії, мовиться в повідомленні МВФ в четвер.

Згідно з ним, Джейла Пазарбазіолу (Ceyla Pazarbasioglu), яка очолює сьогодні місію фонду в Україні, в січні займе крісло помічника директора департаменту грошового ринку і ринку капіталу, і відповідатиме за фінансовий нагляд.

МВФ підкреслює, що ці зміни ніяк не пов"язані з ситуацією в Україні.

Як повідомлялося, МВФ восени-2008 ухвалив рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми stand-by в розмірі близько $17 млрд. За минулий час Київ вже отримав три транші на загальну суму майже $11 млрд. При цьому в другому кварталі Фонд надав країні другий транш в розмірі близько $2,8 млрд, які були приблизно порівну розподілені між Нацбанком і урядом, а в третьому кварталі - третій транш на $3,3 млрд, який повністю поступив в розпорядження уряду.

Виділення четвертого траншу у розмірі $3,8 млрд було заплановане на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві у кінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно відзначав, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.

У свою чергу, уряд України робить зусилля, щоб отримати ще до кінця 2009 року близько $2 млрд, не дивлячись на існуючий конфлікт з президентом країни. Делегація уряду і Нацбанку 17-18 грудня проводить у Вашингтоні чергові переговори на рахунок цього екстреного кредиту, всього через тиждень після попереднього раунду переговорів, що також пройшли в штаб-квартирі Фонду.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «МВФ змінив главу місії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути