понеділок, 14 грудня 2009 09:43

Тимошенко продовжує випрошувати гроші у МВФ

Тимошенко продовжує випрошувати гроші у МВФ

Уряд України продовжує переговорний процес з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про виділення четвертого траншу кредиту.

"Ми продовжуємо співпрацю і сподіваємося, що зможемо отримати четвертий транш до кінця року", - заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

Вона нагадала, що предметом переговорів з МВФ залишається третій перегляд програми співробітництва.

"Зараз йде переговорний процес, під час якого ми обговорюємо, яким мусить бути спільний варіант співпраці і яким мусить бути третій перегляд програми. Переговори не припинялися", - зазначила прем"єр.

За словами голови уряду, не відповідає дійсності, що МВФ прийняв рішення до закінчення президентської кампанії припинити співпрацю з Україною.

"Це абсолютно не відповідає дійсності", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Петро Порошенко зазначив, що гарантій отримання чергового траншу кредиту від МВФ в України немає.

"Гарантій отримання немає, але є перспективи, які вимагають консультацій, прозорості дій і деполітизації процесу. Будь-який президент, який буде обраний, буде вимушений і зобов"язаний співпрацювати з МВФ і виконувати всі зобов"язання", - зазначив голова МЗС.

Раніше віце-прем"єр України з питань євроінтеграції Григорій Немиря в інтерв"ю The Financial Times повідомив, що Україна звернулася до МВФ з проханням виділити екстрений кредит у $2 млрд через "дуже складну ситуацію" з виконанням своїх зовнішніх зобов"язань.

У свою чергу газета The New York Times повідомила, що МВФ вирішив відкликати четвертий транш кредиту в розмірі $3,5 млрд до закінчення виборів президента України, через наміри політиків взяти під контроль бюджет.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко продовжує випрошувати гроші у МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути