Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2013 14:56

Можна вчитися хоч по Талмуду чи Біблії, але програму знати треба - Табачник

Можна вчитися хоч по Талмуду чи Біблії, але програму знати треба - Табачник
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Фото: ipress.ua

Міністерство освіти і науки не має жодного відношення до книжок, які з'являються у різних регіонах, якщо вони не мають спеціальних грифів.

Про це сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник, коментуючи появу у Криму підручників, зміст яких ображає кримськотатарський народ

"Це не підручники, бо згідно із законом про освіту, і це варто пам'ятати всім політиканам незалежно від регіону, підручником є лише та книга, яка рекомендована міністерством. Вони проходять тривалий процес конкурсної підготовки та ліцензування", - наголосив Табачник.

Він підкреслив, що підручники — це особливий вид літератури, який обов'язково має соціальний гриф та проходить експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ до ВНЗ цьогоріч характеризується словами "спокій і стабільність" - Міністр освіти

"Книжки, які друкуються в різних регіонах і містять якісь педагогічні чи психологічні помилки, жодного відношення до міністерства освіти не мають. Вони не є підручниками і не можуть використовуватися при викладанні. Пояснити появу тих книжок можна лише невіглаством некоректністю та недбальством", - запевнив Табачник.

Водночас він підкреслив, що якщо комусь із викладачів подобається використовувати якусь додаткову літературу — це їхнє право. Але при викладанні обов'язково мають бути книжки затвердженні МОН, інакше викладач порушує закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник звільнятиме керівництво вишів, у яких ніхто не захоче вчитися

"Іншу літературу можна за бажанням дивитися, якщо вона допомагає розвиватися. Будь-яка дитина з батьками може прийти до книгарні і купити будь-яку літературу з ботаніки, історії, навіть еротичну. Це справа виховання. Вчитися можна навіть по Талмуду, Корану чи Біблії. Це справа кожного. Інша справа, що буде коли ця дитина прийде складати іспит на якому вимагатиметься знання встановленої програми", - зазначив Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Можна вчитися хоч по Талмуду чи Біблії, але програму знати треба - Табачник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути