вівторок, 30 липня 2013 13:36

Табачник звільнятиме керівництво вишів, у яких ніхто не захоче вчитися

Табачник звільнятиме керівництво вишів, у яких ніхто не захоче вчитися
Дмитро Табачник. Фото: news24ua.com

Керівництво державних вищих навчальних закладів, до яких не буде подано жодної заяви на вступ буде звільнено. Про це на прес-конференції у Києві сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Водночас він відмовився називати заклади, в які на цей момент не було подано жодної заяви або ж їх було занадто мало.

"Навіть в юридичній сфері існує презумпція невиновності. У нас зараз лише ранок 30-го липня. Ще є 31-е (останній день вступної кампанії - Gazeta.ua). Тобто є два дні для вишів, які ще не отримали жодних заяв. Бо раптом у них є якийсь резерв" - наголосив він.

Водночас Табачник підтвердив, що якщо якийсь із державних закладів не набере необхідної кількості заяв, то щодо них буде застосовано санкції. "Тоді будуть усі підстави щоби вже 1 вересня попрощатися із керівництвом цього університету" - сказав Табачник.

Відповідаючи на запитання чи будуть застосовані якісь санкції до приватних установ міністр наголосив: "Вам весь час хочеться переселити в мене якийсь дух президента сусідньої невеличкої слов'янської держави, щоби ми щось відбирали, закривали. Є порядок. По-перше, заклади, які не виконують державного замовлення не отримують замовлення на наступний рік. Друга санкція - якщо державний університет не отримає заяв, то це є підставою для розірвання контракту. Приватні заклади - це справа їхніх власників".

Однак Дмитро Табачник запевнив, що щодо приватних закладів також проводиться щорічний моніторинг.

"Якщо дійсно є заклади, які кожен рік не отримують заяви, то я звернуся до державної інспеціїї навчальних закладів. Так кожного року кілька десятків ліцензій анулюються. Але це не терористичний набіг, не напад, це резулдьтат усвідомленої роботи" - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Табачник звільнятиме керівництво вишів, у яких ніхто не захоче вчитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути