пʼятниця, 26 жовтня 2018 14:18

Може підете до Росії з білим прапором? - письменник про гасла "миру" на виборах

Може підете до Росії з білим прапором? - письменник про гасла "миру" на виборах
Треба виставляти перед кандидатами на виборах чіткі вимоги: неповоротність західного курсу, каже письменник Володимир Панченко. Фото: Анатолій ГАЄВСЬКИЙ

2019 року може відбутися реванш проросійських сил. Про це сказав письменник, літературознавець, учасник Ініціативної групи "Першого грудня" Володимир Панченко.

"Щоб уникнути загрози реваншу, треба виставити чіткі фішки для всіх претендентів на посаду президента, народного депутата. Одна з таких — збереження зовнішнього європейського курсу. Бо і тут вже великий різнобій, читаєш Таруту про "компроміс", я не знаю, що він має на увазі. Або, що "мир — це робочі місця, зростання економіки". Це чиста демагогія. Кажуть: "Треба вести прямі переговори з Росією". Із чим ви підете на ці переговори? Може з білим прапором?" - зауважив письменник.

"Я особисто побоююся наступного року. І не тільки через зовнішні загрози. А через наш внутрішній стан. Тому що українці, це блискучі майстри боротися із самими собою і шкодити собі. Не має більшої загрози для України, ніж сама Україна.

Є проблема національної солідарності, порозуміння. От взялися створювати об'єднану церкву, стає аж страшно, коли читаєш інтерв'ю Макарія, який оприлюднює якісь-там непорозуміння з Філаретом. Ну це ж на радість нашим ворогам, невже ви цього не розумієте?" - сказав Володимир Панченко.

Інша проблема - пасивність молоді на виборах, вважає учасник групи.

"Студентів цікавить конкретика. Питають: що треба робити? Але за соціологією, досі найпасивнішою частиною електорату залишається саме молодь. Це погано. Найактивніша — юні пенсінери. Колись Черновецький порахував київських бабусь, знав: їх буде достатньо, щоб двічі стати міським головою", - нагадав письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Той, хто обіцяє зробити Україну щасливою за 2-3 роки, - брехун

Учасники ініціативної групи "Першого грудня" презентували книжку "Слово про свободу і відповідальність".

До збірки, що побачила світ у видавництві "Дух і літера", увійшли програмні документи групи та ключові тексти її учасників за понад 7 років роботи.

Зараз ви читаєте новину «Може підете до Росії з білим прапором? - письменник про гасла "миру" на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути